Kirjolohikyljys
Ainekset
Työvaiheet
- Osta kokonainen, suomustettu lohi. Pyydä kalakauppiasta poistamaan kidukset, tai poista ne itse saksilla. Leikkaa evät pois saksilla, napsaise halutessasi myös valkoista vatsarasvaa pois.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa lohesta terävällä veitsellä noin 5 cm paksuisia paloja. Yhdestä lohesta tulee noin 6 medaljonkia. Ota pää ja pyrstö talteen kalalientä varten. Laita cocktailtikut medaljonkien vatsapuolelle niin, että ne eivät käpristy paistettaessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Voitele parilapannu öljyllä. Paista parilapannussa nopeasti raidat medaljonkien molemmin puolin. Hiero voi ja timjaminoksat lohien pintaan. Laita kypsymään uuniin 5 minuutiksi.
- Ota cocktailtikut pois.