
Kokonaisen kalan kypsentäminen on helpompaa kuin moni uskoo. Tässä reseptissä uunista tullut kypsä kala kruunataan lopuksi aasialaistyylisellä kastikkeella.
Kokonaisena paistettu aasialainen kala
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Leikkaa kalan nahkaan viillot ja mausta päältä ja nahkapuolelta suolalla. Laita viiltoihin ja vatsapuolelle myös 2 tl öljyä ja seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kalan koosta riippuen.
-
Tee sillä aikaa kastike. Hienonna chili, kuori ja suikaloi inkivääri ohueksi. Kuumenna ½ rkl öljyä vokkipannulla ja paista chiliä ja inkivääriä hetki. Lisää sokeri, kalakastike, tamarinditahna ja limen mehu. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike muuttuu siirappiseksi. Kaada kulhoon. Puhdista vokki.
-
Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Laita loput 2 rkl öljyä vokkiin ja vokkaa sipulit rapeiksi nopeasti. Voit myös vokata puolet thaibasilikan lehdistä. Kaada kastike kypsän kalan päälle ja koristele sipulilla, valkosipulilla ja thaibasilikalla.