Raikkaan tulinen korealainen grillilohi syntyy alle tunnissa. Lusikoi limettinen chili-seesamikastike kalan päälle heti kun otat sen grillistä.
Korealainen lohi grillissä
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi fileestä ruodot. Ripota suola kalalle ja anna maustua kylmässä 30 minuuttia.
-
Tee sillä aikaa kastike. Purista limetin mehu kulhoon, sekoita soija ja seesamiöljy joukkoon. Lisää chilitahna ja sokeri, sekoita hyvin. Hienonna kevätsipulit, valkosipulit ja chili ja sekoita ne kastikkeeseen. Paahda siemeniä kuivassa kuumassa pannussa 1 minuutti ja lisää myös ne kastikkeeseen.
-
Valmistele hiillos tai kuumenna grilli. Sivele lohifilee molemmin puolin öljyllä. Grillaa halsterissa tai ritilällä muutaman minuutin välein käännellen yhteensä noin 10 minuuttia.
-
Siirrä kala tarjoiluastiaan ja lusikoi kastiketta runsaasti päälle. Voit tarjota kalan nuudeleiden ja grillatun paksoin kanssa.