
Kokonaisten mausteiden murskaaminen huhmareessa tuo mausteiden aromit esiin tavallisia jauhemausteita paremmin. Tässä reseptissä ne tuovat extramakua jättkatkaravunpyrstöille.
Kreikkalainen katkarapupannu
Ainekset
Työvaiheet
- Anna jättikatkaravunpyrstöjen sulaa rauhassa jääkaapissa.
- Murskaa aniksensiemenet ja fenkolinsiemenet huhmaressa. Sekoita kulhossa valkoviini, murskatut siemenet ja jättikatkaravunpyrstöt. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
- Huuhtele ja pilko tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Lusikoi katkaravunpyrstöt marinadeineen neljään uuninkestävään annosvuokaan. Lisää valkosipulit, hienonnettu timjami ja tomaatit. Mausta sokerilla ja suolalla. Valuta päälle reippaasti öljyä. Murustele päälle fetajuustoa.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile katkarapupannun kanssa rapeakuorista maalaisleipää.