klo 15:00 | 13.4.2022
Kokonaisten mausteiden murskaaminen huhmareessa tuo mausteiden aromit esiin tavallisia jauhemausteita paremmin. Tässä reseptissä ne tuovat extramakua jättkatkaravunpyrstöille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 2 h
Vaikeustaso
Helppo
Kreikkalainen katkarapupannu
Ainekset
300
g
keitettyjä ja kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
1
tl
aniksensiemeniä
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
dl
valkoviiniä
250
g
tomaatteja
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
hienonnettua timjamia
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
4
rkl
oliiviöljyä
100
g
fetaa
Työvaiheet
- Anna jättikatkaravunpyrstöjen sulaa rauhassa jääkaapissa.
- Murskaa aniksensiemenet ja fenkolinsiemenet huhmaressa. Sekoita kulhossa valkoviini, murskatut siemenet ja jättikatkaravunpyrstöt. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
- Huuhtele ja pilko tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Lusikoi katkaravunpyrstöt marinadeineen neljään uuninkestävään annosvuokaan. Lisää valkosipulit, hienonnettu timjami ja tomaatit. Mausta sokerilla ja suolalla. Valuta päälle reippaasti öljyä. Murustele päälle fetajuustoa.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile katkarapupannun kanssa rapeakuorista maalaisleipää.