Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
9:16 | 8.3.2021

Kreikkalaiset kalafileet

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Jos haluat nipistää kaloreista mausta tinkimättä, sujauta pannulle rasvan sijaan leivinpaperi. Sen päällä kala kypsyy kauniin väriseksi, ilman käryjä. Kreikkalaiseen tapaan valmistetut siikafileet lastataan fetalla, oliiveilla ja oreganolla ja viimeistellään tilkalla oliiviöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 min
20 min
Helppo

Kreikkalaiset kalafileet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
vaaleaa kalaa, esimerkiksi kuhaa tai siikaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
pieni punasipuli
1 + 2
rkl
sitruunamehua
200
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rkl
kapriksia
4
oksaa
oreganoa

Vaiheet

  1. Pyyhi kalat talouspaperilla. Poista ruodot. Leikkaa annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuen­ohuiksi viipaleiksi. Pirskota päälle 1 rkl sitruunamehua. Laita hetkeksi sivuun.
  3. Lämmitä iso paistinpannu kuumaksi. Laita pohjalle leivinpaperi. Nosta kalat nahkapuoli ylöspäin pannuun. Paista kaloja noin 2 minuuttia. Käännä varovasti. Murustele päälle feta. Lisää oliivit ja valuta päälle öljyä. Jatka paistamista muutama minuutti lisää eli kunnes kalat ovat juuri ja juuri kypsät.
  4. Viimeistele sipuleilla, oliiveilla, kapriksilla, oreganolla ja lopulla sitruunamehulla. Tarjoa esimerkiksi perunoiden, tsatsikin ja salaatin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
paistetut kalafileet
kala
30 minuuttia
Arjen nopeat

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Porkkanalaatikko

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini