Jos haluat nipistää kaloreista mausta tinkimättä, sujauta pannulle rasvan sijaan leivinpaperi. Sen päällä kala kypsyy kauniin väriseksi, ilman käryjä. Kreikkalaiseen tapaan valmistetut siikafileet lastataan fetalla, oliiveilla ja oreganolla ja viimeistellään tilkalla oliiviöljyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 min
20 min
Helppo
Kreikkalaiset kalafileet
Ainesosat
600
g
vaaleaa kalaa, esimerkiksi kuhaa tai siikaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
pieni punasipuli
1 + 2
rkl
sitruunamehua
200
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rkl
kapriksia
4
oksaa
oreganoa
Vaiheet
- Pyyhi kalat talouspaperilla. Poista ruodot. Leikkaa annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori sipuli ja leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Pirskota päälle 1 rkl sitruunamehua. Laita hetkeksi sivuun.
- Lämmitä iso paistinpannu kuumaksi. Laita pohjalle leivinpaperi. Nosta kalat nahkapuoli ylöspäin pannuun. Paista kaloja noin 2 minuuttia. Käännä varovasti. Murustele päälle feta. Lisää oliivit ja valuta päälle öljyä. Jatka paistamista muutama minuutti lisää eli kunnes kalat ovat juuri ja juuri kypsät.
- Viimeistele sipuleilla, oliiveilla, kapriksilla, oreganolla ja lopulla sitruunamehulla. Tarjoa esimerkiksi perunoiden, tsatsikin ja salaatin kanssa.