
Kypsennä lohipalat lempeästi uunissa inkiväärillä maustetun lehtikaalipaistoksen päällä.
Kurkumalohi lehtikaalipedillä
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuivaa kala, leikkaa se neljäksi palaksi. Tee kunkin palan keskelle viilto niin, että nahka pysyy ehjänä.
-
Hienonna tilli kulhoon, lisää 2 rkl öljyä, kurkuma, 1 tl suolaa ja pippuri. Sivele seos kalan pintaan ja anna kalan maustua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.
-
Poista lehtikaalista keskiranka ja hienonna se veitsellä pieneksi muruksi. Revi lehtiosat suupaloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipuli. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uuninkestävässä paistinpannussa. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä ja lehtikaalin keskirankapaloja 2 minuuttia. Lisää lehtikaalin lehtiosat ja seesaminsiemenet, paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
-
Raasta sitruunankuori kulhoon, purista sitruunanmehu joukkoon, lisää vesi ja sokeri. Sekoita neste paistokseen, anna kiehahtaa. Mausta paistos suolalla. Laita kalapalat paistoksen pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.
Uuni 200 ja lohi lempeästi, ei ihan täsmää. Muilta osin voi olla ok, kokeilen tänään.
1. Semmoista kalaa ei olekaan, joka kypsyy 15-20 minuutissa, vaikka uuni olisi täysillä.
2. Voihan sitä raskasmetalleja rikastavaa lehtikaalia syödä, mutta ihmettelen vaan miksi, kun myrkyttömiäkin vaihtoehtoja on.