Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kypsennä lohipalat lempeästi uunissa inkiväärillä maustetun lehtikaalipaistoksen päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumalohi lehtikaalipedillä

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
1
ruukku
tilliä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lehtikaalipaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
20–30
g
inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
½
sitruunan mehu
½
dl
vettä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 astee­seen. Kuivaa kala, leikkaa se neljäksi pa­laksi. Tee kunkin palan keskelle viilto niin, että nahka pysyy ehjänä.
  2. Hienonna tilli kulhoon, lisää 2 rkl öljyä, kurkuma, 1 tl suolaa ja pippuri. Sivele seos kalan pintaan ja anna kalan maustua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.

  3. Poista lehtikaalista keskiranka ja hie­nonna se veitsellä pieneksi muruksi. Revi lehtiosat suupaloiksi. Kuori ja viipaloi val­kosipulit ja sipuli. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uuninkestävässä paistinpannussa. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä ja lehti­kaalin keskirankapaloja 2 minuuttia. Lisää lehtikaalin lehtiosat ja seesaminsiemenet, paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  4. Raasta sitruunankuori kulhoon, purista sitruunanmehu joukkoon, lisää vesi ja soke­ri. Sekoita neste paistokseen, anna kiehah­taa. Mausta paistos suolalla. Laita kalapa­lat paistoksen pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Uuni 200 ja lohi lempeästi, ei ihan täsmää.  Muilta osin voi olla ok, kokeilen tänään.

Vierailija

1. Semmoista kalaa ei olekaan, joka kypsyy 15-20 minuutissa, vaikka uuni olisi täysillä.

2. Voihan sitä raskasmetalleja rikastavaa lehtikaalia syödä, mutta ihmettelen vaan miksi, kun myrkyttömiäkin vaihtoehtoja on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Kun ruoanlaitolle on todella vähän aikaa, tortillapizzat ratkaisevat ongelman. Näiden tortillojen juju on piparjuurella maustettu ricotta. Koukuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset lohi-tortillapizzat

Ainekset

8
keskikokoista täysjyvätortillaa
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
1–2
rkl
piparjuuritahnaa
300
g
kylmäsavulohta viipaleina
2
kevätsipulia
1
prk (50 g/35 g)
kapriksia
¾
tl
mustapippuria
1
ruukku
vesikrassia tai yrttejä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Levitä tortillat kolmelle leivinpaperille. Sekoita ricotta ja piparjuuritahna keskenään kulhossa ja levitä seos tortillojen pinnalle.

  3. Revi kala suupaloiksi ja jaa se tortilloille. Lisää kaprikset ja mausta mustapippurilla.

  4. Kun uuni on kuuma, paista tortilloja pelti kerrallaan 7–8 minuuttia. Lisää lopuksi päälle vesikrassia tai yrttejä.

Vinkki Täytteitä voi varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tuorejuusto tai ranskankerma käyvät ricottan korvaajaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Pavut saavat paahdettaessa rapsakan pinnan, mutta sisältä ne ovat kuohkeita ja meheviä. Tässä ohjeessa paahdetuista pavuista ja sitruunaöljystä loihditaan ihana pasta.

Vinkki! Paahdetut pavut ovat herkkua myös ruskistetun voin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipapupasta

Ainekset

1
prk (400 g)
käyttövalmiita pieniä valkoisia papuja (cannellinipapu)
1
prk (380 g /230 g)
käyttövalmiita isoja valkoisia papuja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
3
rosmariininoksaa
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria
350
g
simpukkapastaa
SITRUUNAÖLJY
1
sitruunan kuori + 3 rkl mehua
2
rosmariininoksaa (1 rkl hienonnettuna)
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta pavut. Laita ne matalaan uuniastiaan ja lisää öljy. Murskaa valkosipulinkynnet painamalla ne rikki veitsen lappeella, poista kuoret ja laita valkosipulit vuokaan yhdessä rosmariininoksien kanssa. Mausta ja sekoita aineet keskenään vuoassa.

  3. Nosta vuoka uuniin ja laita uunipelti vuoan päälle, niin että ilma kiertää vuokaan. Pelti suojaa uunia, jos pavut alkavat paahtamisen aikana poksua. Paahda papuja noin 20 minuuttia.

  4. Laita sillä aikaa pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  5. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon ja purista mehu. Hienonna rosmariini. Lisää öljy ja sekoita aineet keskenään.

  6. Valuta pasta. Kääntele sitruunaöljy ja pavut pastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Nyt voit unohtaa maa-artisokkien kuorimisen, huolellinen pesu riittää! Maa-artisokat kypsyvät uunissa kuorineen ihanan rapeiksi reilusti öljyllä sipaistuina. Lohipalat valmistuvat kätevästi samalla pellillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut maa-artisokat ja valkosipulilohi

Ainekset

1
kg
maa-artisokkia
3
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
1
(noin 800 g)
kirjolohifilee
1
kokonainen valkosipuli
Päälle
1
dl
parmesaaniraastetta
1
sitruunan raastettu kuori
hiutalesuolaa, mustapippuria

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pese maa-artisokat huolellisesti vedellä ja juuresharjalla. Leikkaa maa-artisokat 2–4 osaan koosta riippuen ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, timjami ja ½ tl suolaa. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  3. Laske uunin lämpö 200 asteeseen.
  4. Pyyhkäise kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla ja nypi mahdolliset ruodot fileestä, mausta suolalla (½ tl). Leikkaa filee annospaloiksi ja aseta palat maa-artisokkien viereen pellille.
  5. Pese valkosipuli ja halkaise se, irrottele puolikkaasta kynnet ja kuori ne, levitä kynnet kirjolohifileepaloille. Lisää pellille toinen valkosipulinpuolikas ja valuta sille hieman öljyä.
  6. Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on haluamassasi kypsyydessä.
  7. Lisää maa-artisokkapalojen päälle parmesaaniraastetta, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja halutessasi hiutalesuolaa. Mausta lohipalat mustapippurilla ja hiutalesuolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Täyteläisen kermaista, mutta vegaanista. Tässä supervuoassa loistavat lehtikaali ja puolukka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + pähkinöiden liotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lehtikaalivuoka

Ainekset

1
ps (80 g)
cashew-pähkinöitä
dl
kasvikermaa
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (150 g)
lehtikaalia
1
(300 g)
purjo
4
rkl
tuoretta rosmariinia
4
rkl
kuivattua nokkosta
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
4
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Ota muutama pähkinä pussista sivuun ja laita loput pähkinät ja kerma kulhoon. Anna liota vähintään 1 tunti. Lisää 2 rkl öljyä ja soseuta.

  2. Huuhtele nokkoset ja laita ne kiehuvaan veteen 1–2 minuutiksi. Siivilöi ja huuhtele.

  3. Hienonna kaalit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalia ja purjoa 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini ja nokkonen, siirappi ja suola.

  4. Laita kaalipaistos vuokaan, kaada joukkoon kermaseos, lisää puolukat ja sekoita. Laita loput pähkinät pinnalle. Paista vuokaa 180-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)