Turkulaisen Kerttu-ravintolan pasta on saanut nimensä tyyriiden ravunpyrstöjen myötä. Ravintolassa sama pasta ilman rapuja on saanut nimen "Opintotukea odotellessa".
Kuun 1. spagetti
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta ravunpyrstöt siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.
-
Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl / 1 l vettä).
-
Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja lisää valkosipuli, chili ja persillade-mausteseos. Kuullota, kunnes pasta on kypsää.
-
Valuta spagetti ja sekoita kuuma öljyseos pastan joukkoon joko pannulla tai kattilassa.
-
Lisää puolet persiljasta ja kaikki ravut. Kuumenna vain sen verran, että ravut kuumenevat.
-
Jaa annokset lautasille, raasta päälle parmesaania ja lisää loput persiljasta.