Lämmin aasialaisten raaka-aineiden salaatti kiepsahtaa lisukkeesta omaksi ruokalajikseen, kun mukaan paistaa jättiravunpyrstöjä.
Pak choi on kiinankaalin lehtevämpi ja pehmeämpi serkku, joka tunnetaan myös nimellä pinaattikiinankaali. Se on oleellinen osa kiinalaista ruokakulttuuria ja pak choita voikin löytää esimerkiksi monista wokkiruoista.
Se kestää hyvin paistamista ja muuttuu pannulla pehmeäksi ja mehukkaaksi. Oheisessa reseptissä pak choi paistetaan kiinalaiseen tapaan pannulla kurkkuviipaleiden kanssa. Pak choi ja kurkku muodostavat pohjan lämpimälle, mutta raikkaalle salaatille.
Pak choin ja kurkun joukkoon lisätään reilusti tuoreita yrttejä sekä kurkumalla maustettuja kuumaksi paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä.
Lämmin paksoi-rapusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa paksoit pitkittäin puoliksi ja edelleen muutamaan osaan suupaloiksi. Pienet paksoit voit jättää puolikkaiksi. Puolita kurkku pitkittäin, kaavi siemenet lusikalla pois, ja leikkaa kurkunpuolikkaat noin puolen sentin viipaleiksi.
-
Kuivaa ravut talouspaperilla painellen. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää ravut ja kurkuma ja paista rapuja noin minuutti molemmin puolin. Mausta ripauksella suolaa. Siirrä ravut pannulta folion alle.
-
Lisää seesamiöljy, paksoi ja kurkkuviipaleet kuumalle pannulle ja paista 2–3 minuuttia, muutaman kerran käännellen.
-
Ota pannu liedeltä ja lisää ravut. Purista limetin mehu ja revi yrtit salaatin joukkoon. Lusikoi chiliöljy päälle tai tarjoa erikseen.
Miten chiliöljy voi olla rapeaa ?
Googlen mukaan "rapea chiliöljy on mainio yleismauste, jonka salaisuus ovat rouskuvan ruskeiksi paahdetut sipulit ja valkosipuli."
Katso annoksen kuvaa ja lusikassa olevaa chilistä ja valkosipulista tehtyä öljyistä rouhetta.
Pirkka-sarjassa tämän näköinen tuote: https://www.kesko.fi/media/uutiset-ja-tiedotteet/uutiset/2022/ihmeellise...