ET-lehti on lisännyt 327 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Yksi iso avokado sisältää noin neljä grammaa proteiinia. Avokadolla voi korvata levitteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämpimät pannuleivät

Ainekset

1
tlk
tonnikalaa
2
avokadoa
1
rkl
öljyä
80
g
tuoretta pinaattia
1
dl
siemensekoitusta
2
rkl
vahvaa sinappia
1
dl
juustoraastetta
8
viipaletta tummaa siemenleipää (esim. Real)
2
rkl
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Valuta tonnikala. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori puolikkaat. Muussaa yksi avokado haarukalla pehmeäksi ja viipaloi toinen ohuiksi siivuksi.

  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista pinaattia ja siemeniä hetki, jotta pinaatti hieman pehmenee. Nosta paistos sivuun.

  3. Voitele puolet leivistä avokadososeelle ja puolet sinapilla. Ripottele sinapilla voidel- luille leiville puolet juustosta. Lusikoi päälle pinaattipaistos ja tonnikala. Levittele avokado-siivut täytteen päälle ja lisää loput juustosta. Nosta avokadolla voidellut leivät kanneksi.

  4. Kuumenna öljy pannulla. Paista leipiä miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia kevyen painon alla. Tarjoile heti.

  5. Tonnikalassa on paljon proteiinia, noin 23 grammaa sadassa grammassa. Yhdessä pannuleipäannoksessa on proteiinia noin 25 grammaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 309 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Savulohi-fenkolipasta valmistuu nopeasti. Voit vaihtaa savulohen myös kylmäsavuloheen tai vaikka broileriin. Näin saat samasta kastikkeesta useamman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-fenkolipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea tai täysjyvä spagettia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
fenkoli
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolatonta kasvislientä
2
dl
kevyt ruokakermaa 4 %
1
sitruuna
200
g
savulohta
½
dl
ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.

  2. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet, hienonna. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin varret koristeluun.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuullota salottisipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää fenkolit, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

  5. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä, lisää kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Purista 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

  6. Lisää paloiteltu savulohi, hienonnettu ruohosipuli, suola ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa, joko erikseen tarjottuna tai sekoita pasta ja kastike keskenään. Koristele fenkolin varsilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3398 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Arkisankari porkkana saa tässä pastassa pääosan. Itse kasvishöystö valmistuu ilman kermaa, mutta vuohenjuustonokare tuo annokseen mukavaa pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
pastaa (esim. pappardelle)
PAISTETUT KASVIKSET
5
porkkanaa (erivärisiä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
6
musta- tai lehtikaalin lehteä
2
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat hyvin. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat ja sipuli raastimen karkealla terällä ja valkosipuli pienellä. Revi kaalilehdistä lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Kypsennä kasvikset pastan kiehuessa. Kuumenna öljy laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvisraaste ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes raaste on pehmeää. Lisää kaali, balsamico, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta pasta siivilässä ja kumoa se pannulle. Sekoita hyvin. Jaa pasta lautasille. Notkista vuohenjuusto haarukalla ja nostele nokareiksi pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1173 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Näin hyviä eväitä ei saa huoltikselta. Mehevien täyteleipien sisällä on munavoita, lohta ja avokadoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 voileipää
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-lohileivät

Ainekset

8
paahtoleipäviipaletta
5
munaa
rkl
margariinia
ripaus suolaa
200
g
savulohta
2
avokadoa
1
ruukku roomansalaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin munavoi. Keitä munia vedessä 10 minuuttia. Nosta ne jääkylmään veteen jäähtymään. Kuori munat ja murskaa ne haarukalla. Lisää margariini ja suola.
  2. Paloittele lohi. Kuori ja viipaloi avokadot.
  3. Asettele paahtoleipäviipaleet työlaudalle. Sipaise palojen päälle munavoita.
  4. Lisää neljän paahtoleivän päälle kalaa, avokadoa ja salaattia.
  5. Paina täytettyjen leipien kanneksi paahtoleipäpalat.
  6. Leikkaa leivät kahteen osaan.

Vinkki! Täytteeksi sopivat myös valmiiksi paahdetut kanalastut.

ET-lehti on lisännyt 327 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Maukkain keittoliemi syntyy, kun haudutat peratut rantakalat kokonaisina ja lisäät joukkoon merisuolaa ja tillinvarsia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rantakalakeitto

Ainekset

1
kg
onkikaloja, esim. ahvenia, särkiä, haukea
2
l
vettä
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kokonaisia valkopippureita
3
laakerinlehteä
4
tillinoksaa
5
kiinteä perunaa
2
porkkanaa
½
pieni purjo
tilliä silputtuna
nokare voita

Työvaiheet

  1. Perkaa kalat, poista sisälmykset ja kidukset. Huuhtele kylmällä vedellä.

  2. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kokonaiset kalat, suola, pippurit ja laakerinlehdet. Taita joukkoon tillin varret, säästä lehdet. Hauduta kaloja kevyesti poreillen 20 minuuttia. Kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.

  3. Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Silppua tillin lehdet.

  4. Siivilöi liemi. Lisää kasvikset liemeen kypsymään 15 minuutiksi.

  5. Perkaa kalat ruodottomiksi paloiksi. Lisää kalapalat muuten kypsän keiton joukkoon. Viimeistele voinokareella ja tuoreella tillillä.