
Leikkaa hauki paksuiksi viipaleiksi ja hiero lempeän tulisella baharat samke -mausteseoksella. Grillaa rinnalle meheviä sitruunoita.
Libanonilaiset haukikyljykset
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele kala ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa pää, pyrstö ja evät irti. Viipaloi hauki tukevalla veitsellä noin 5 cm:n paloiksi.
-
Yhdistä mausteseoksen aineet. Öljyä kalapalat kauttaaltaan ja hiero reilusti mausteseosta pintaan. Anna maustua kylmässä tunti. Tee sillä aikaa bulgursalaatti (ohje viereisellä sivulla).
-
Grillaa kalat parilalla tai ritilällä tai paista muurinpohjapannussa muutaman minuutin välein käännellen, yhteensä 10–15 minuuttia.
-
Halkaise sitruunat ja grillaa puolikkaita leikkuupinta alaspäin, kunnes pinta on kullanruskea ja hedelmä pehmennyt. Purista lämmintä sitruunamehua grillatuille kaloille ja tarjoa heti bulgursalaatin kanssa.
Bulgursalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele bulgur kuumalla vedellä siivilässä. Halkaise tomaatit ja raasta niiden sisukset kulhoon raastimen isolla terällä. Sekoita bulgur tomaattiin, peitä kulho kelmulla ja annan bulgurin turvota huoneenlämmössä pehmeäksi, vähintään 30 minuuttia.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne ja purista sitruuna bulgurseokseen. Hienonna yrtit. Lisää loput aineet salaattiin ja sekoita.
Vinkki Voit korvata sumakin hienoksi raastetulla sitruunankuorella.