Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 621 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Nämä kalapihvit muotoillaan pellille lusikalla. Uuni hoitaa loput!

Uunilohi on aina hyvää, mutta kalaruokapäivään saa mukavaa vaihtelua valmistamalla lohifileestä pihvejä.

Kalapihvit saavat mainion makunsa kuutioidun kalan joukkoon hienonnetusta kylmäsavulohesta ja tillistä. Lisäksi joukkoon raastetaan yksi peruna, joka voi olla joko keitetty tai raaka. Raaka peruna kypsyy pihvimassassa röstimäisen napakaksi, kun taas keitetty peruna sitoo aineksista irtoavaa kosteutta.

Joukkoon lisätään yksi kananmuna, joten vaikka seos vaikuttaisi aluksi löysältä, se kiinteytyy uunissa. Korppujauhoja ei tarvita, minkä ansiosta pihvimassa on valmis lusikoitavaksi pellille saman tien.

Pihvien muotoilun saa unohtaa: lohipihvit ovat parhaimmillaan rentoina ja rouhean muotoisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 pihviä
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-perunapihvit

Ainekset

400
g
kirjolohifileetä
100
g
kylmäsavulohta
1
peruna raastettuna (kypsä tai raaka)
2
rkl
hienonnettua tilliä
½
tl
suolaa
1
kananmuna
(sitruunaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi filee pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi.
  2. Kuori ja raasta peruna. Hienonna tilli.
  3. Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Riko joukkoon kananmuna ja lisää lohiseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinakeot 2 cm paksuisiksi pihveiksi.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille sitruunanmehua ennen tarjoilua.

Kommentit (14)

Hyvältä näyttää

Onko peruna raaka vai keitetty?

Vierailija

Raaka

Vierailija

Hyvää.

Vierailija

Erittäin hyvää, monta kertaa tehty ja jopa muksujen mieleen. Sopisi myös juhliin tarjottavaksi.

Elokuu

Vaikuttaa kiinnostavalta. Kokeilen.
Reseptissä aineet muistettavissa, mikä on ruoanlaitossa tärkeä asia.
Kiitos

hessuhoopo

Anteeksi mutta mitä tuo kekojuttu tarkoittaa? Eihän niitä pihvejä nyt uunissa päällekkäin paisteta?

Kultainto Pii

Lisukkeena Skakenröraa. Taikka jos vaikka vielä sotkisi valmistusvaiheessa katkarapuja joukkoon.

Kokeilevaa kokkausta

Näyttää upealle.. Olen itse harmikseni kalalle allerginen, mutta uskoisin, että meillä olisi muiden mieleen, ja juhlaruokanakin voisin kuvitella. Juhlia ajatellen; jollei ehdi paistella juhlahumussa, maistuvatko myös haaleina?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, uskoisin että maistuvat haaleinakin! Varsinkin, jos tekee pihveistä pieniä ja suupalamaisia.

Kokeilevaa kokkausta

Kiitos vastauksesta.. Ok. Ehkäpä pitää tehdä testiksi ensin kotijoukoille reilu annos :) 

Vierailija

Voisikohan perunan korvata perunasipuli sekoituksella. , pakasteena.

Sirkku

Kiinnostaisi tietää, onko joku paljastanut näitä, eli ovatko hyviä pelastamisen jälkeen ?

Sirkk

...siis pakastamisen, ei pelastamisen 😅

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pue mozzarellasalaatti uuteen asuun ja vaihda tomaatit vihreisiin kasviksiin. Vaihtele saatavuuden mukaan parsaa, herneenpalkoja, avokadoa tai vaikkapa broccolinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä mozzarellasalaatti

Ainekset

8
vihreää parsaa
100
g
litteitä sokeriherneenpalkoja
1
dl
(pakaste)herneitä
½
tl
suolaa
2
pientä avokadoa
2
tl
sitruunamehua
250
g:n
pallo mozzarellaa tai burrataa
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
Yrttiöljy
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku yrttejä (esimerkiksi basilikaa, lehtipersiljaa, minttua tai niiden sekoitusta)
noin 1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunamehua
tl
suolaa
Tarjoiluun
paahdettua maalaisleipää tai patonkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin yrttiöljy. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se yrtinlehtien kanssa tehosekoittimeen. Lisää öljy vähän kerrallaan sekoittaen. Aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
  2. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Lisää herneenpalot ja herneet. Jatka keittämistä noin 1 minuutti. Kaada keitinvesi pois. Laita kasvikset kylmään veteen jäähtymään.
  3. Kuori ja viipaloi avokadot. Pirskota päälle sitruunamehua. Nosta tarjoiluvadille. Lisää joukkoon valutetut vihreät kasvikset. Valuta päälle kastiketta. Laita päälle mozzarellaa, suolaa, pippuria ja sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

VINKKI: Haluaisitko tehdä yrttiöljyn etukäteen, mutta pelkäät sen tummumista? Kasta yrtit kiehuvaan veteen noin 5 sekunniksi, valuta kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele kaikki vesi pois. Tee öljy samaan tapaan, kuin ryöppäämättömistäkin yrteistä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut bataatti-viipaleet korvaavat sämpylän ihanassa aura-ananashampparissa. Bataatin makeus tasapainottaa juuri sopivasti suolaista sinihomejuustoa sekä ananaksen happoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivätön aura-ananashampurilainen

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (noin 20% rasvaa)
dl
sinihomejuustomurua
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
PAPRIKAMAJONEESI
4
rkl
majoneesia
1
tl
ketsuppia
½
tl
savupaprikajauhetta
LISÄKSI
1
iso bataatti
öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria
TARJOILUUN
4
ananasrengasta, babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.

  2. Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

  3. Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.

  4. Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.

  5. Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)