Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
15:21 | 21.1.2019

Lohi-perunapihvit

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Nämä kalapihvit muotoillaan pellille lusikalla. Uuni hoitaa loput!

Uunilohi on aina hyvää, mutta kalaruokapäivään saa mukavaa vaihtelua valmistamalla lohifileestä pihvejä.

Kalapihvit saavat mainion makunsa kuutioidun kalan joukkoon hienonnetusta kylmäsavulohesta ja tillistä. Lisäksi joukkoon raastetaan yksi peruna, joka voi olla joko keitetty tai raaka. Raaka peruna kypsyy pihvimassassa röstimäisen napakaksi, kun taas keitetty peruna sitoo aineksista irtoavaa kosteutta.

Joukkoon lisätään yksi kananmuna, joten vaikka seos vaikuttaisi aluksi löysältä, se kiinteytyy uunissa. Korppujauhoja ei tarvita, minkä ansiosta pihvimassa on valmis lusikoitavaksi pellille saman tien.

Pihvien muotoilun saa unohtaa: lohipihvit ovat parhaimmillaan rentoina ja rouhean muotoisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 pihviä
25 min
Helppo

Lohi-perunapihvit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
kirjolohifileetä
100
g
kylmäsavulohta
1
peruna raastettuna (kypsä tai raaka)
2
rkl
hienonnettua tilliä
½
tl
suolaa
1
kananmuna
(sitruunaa)

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi filee pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi.
  2. Kuori ja raasta peruna. Hienonna tilli.
  3. Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Riko joukkoon kananmuna ja lisää lohiseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinakeot 2 cm paksuisiksi pihveiksi.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille sitruunanmehua ennen tarjoilua.
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
kala
päivän katiska
lasten suosikit

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini