Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 319 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Helpompaa ei voisi olla! Kalapihvit kypsyvät ilman käryä uunipellillä. Lusikoi 8 kasaa leivinpaperin päälle ja paina lusikalla keot pihveiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 pihviä
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-perunapihvit

Ainekset

400
g
kirjolohifileetä
100
g
kylmäsavulohta
1
peruna raastettuna
2
rkl
hienonnettua tilliä
½
tl
suolaa
1
kananmuna
(sitruunaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi filee pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi.
  2. Kuori peruna ja raasta raastimen isolla terällä. Hienonna tilli.
  3. Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Riko joukkoon kananmuna ja lisää lohiseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinakeot 2 cm paksuisiksi pihveiksi.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille sitruunanmehua ennen tarjoilua.

Kommentit (4)

Hyvältä näyttää

Onko peruna raaka vai keitetty?

Vierailija

Raaka

Vierailija

Hyvää.

Vierailija

Erittäin hyvää, monta kertaa tehty ja jopa muksujen mieleen. Sopisi myös juhliin tarjottavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Sinappihauki on vaivaton ja nopea, sillä se kypsyy samaan tahtiin uusien perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappihauki

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
täysjyväsinappia
1
luomusitruuna
500
g
terttutomaatteja
1
valkosipuli
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½–1
rkl
voita
1
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa haukifilee annospaloiksi.
  2. Sekoita öljy ja sinappi yhteen.
  3. Pese ja viipaloi sitruuna. Pese tomaatit. Irrota valkosipulista kynnet, kuori ne ja leikkaa pitkittäin viipaleiksi.
  4. Mausta haukipalat suolalla ja valkopip-purilla. Levitä sinappiöljy, sitruunaviipaleet ja valkosipuli kalapalojen pinnalle.
  5. Kuumenna paistinpannu tai muurikka. Paista haukiviipaleita 5 minuuttia voissa. Lisää tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia eli kunnes kala on mehevän kypsää. Viimeistele sinappihauki tuoreella tillillä.

Vinkki Voit kypsentää kalat ja tomaatit ilman voita 200-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Marja Samuli

Pienkahvipaahtimon perustaja Svante Hampfin kesään kuuluu suolainen voileipäkakku eli sillitorttu.

”Näyttävä voileipäkakku eli silltårta on serkkujeni bravuuri, jonka he valmistavat kesäpöytäämme maalla. Kakku koristellaan aina ruohosipulinkukilla.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sillitorttu eli silltårta

Ainekset

75
g
voita
150
g
pehmeää mallas-ruisleipää (esim. Pågenin Tumma viettelys)
Täyte
2
liivatelehteä
1
punasipuli
1
nippu tilliä
75
g
matjessilliä (säästä 2 rkl lientä)
100
g
lasimestarinsilliä
30
g
anjovisfileitä
3
dl
kermaviiliä
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi
2
kananmunaa
1
ruukku ruohosipulia
1
pieni punasipuli
ruohosipulin tai muita syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Kaada voisula monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan leipä. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi seokseksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22 cm) leivinpaperilla ja painele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
  3. Liota liivatelehtiä 5–10 min kylmässä vedessä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Ota 2 rkl matjessillin lientä talteen. Leikkaa sillit ja anjovikset pieniksi paloiksi kulhoon ja lisää sekaan tillisilppu, kermaviili ja tuorejuusto.
  5. Kuumenna matjessilliliemi kattilassa. Lisää puristellut pehmenneet liivatelehdet ja sekoita, kunnes liivatelehdet ovat liuenneet liemeen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja yhdistä sitten liemi silliseokseen. Kaada täyte vuokaan leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta.
  6. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi hyytymään.
  7. Kumoa hyytynyt kakku ylösalaisin tarjoiluvadille, niin että täyte jää piiloon leipäkuoren alle. Keitä kananmunat kovaksi (8 minuuttia), kaada vesi pois, anna kananmunien pinnan kuivua ja upota sitten jääkylmään veteen viilenemään. Kuori munat ja erottele keltuaiset valkuaisista. Hienonna valkuaiset ja halutessasi myös keltuaiset haarukalla muruksi.
  8. Hienonna ruohosipuli ja kuorittu punasipuli. Koristele kakku hienonnetulla kananmunalla, ruohosipulilla ja punasipulilla. Viimeistele ruohosipulinkukilla tai muilla syötävillä kukilla ja nosta tarjolle.

Kommentit (0)