Keitä poken lisukkeeksi riisiä, niin saat havaijilaisten rennosta rantakalasta täyttävän aterian.
Lohi-poke
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuori ja viipaloi hopeasipuli, hienonna kevätsipulinvarret ja viipaloi valkosipuli.
- Yhdistä kulhossa seesamiöljy, soijakastike ja chilihiutaleet. Nosta sipulit kulhoon, sekoita ja anna maustua muutama minuutti.
- Lisää kulhoon lohipalat ja sekoita hyvin. Anna lohen maustua 5-10 minuuttia.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1 minuutti. Anna jäähtyä ja sekoita poken joukkoon.
- Tarjoa poke heti tai peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Koristele macadamiapähkinöillä.