Valkosipuliöljyssä paahdetut tomaatit ajavat kypsyessään mainiosti pastakastikkeen virkaa.
Lohi-tomaattipastakulho
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita lohipalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta (½ tl) suolalla. Pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli, tomaatit, öljy ja ½ tl suolaa kukkakaalien joukkoon, ja sekoita. Levitä kasvikset pellille lohipalojen ympärille. Kypsennä 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, lohipalojen paksuudesta riippuen.
-
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita valutettu pasta paahdettujen kukkakaalien ja tomaattien joukkoon yhdessä rucolan ja tillinoksien kanssa. Lusikoi pastaseos kulhoihin ja nosta lohipalat annosten päälle.