Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
15:30 | 9.11.2022

Lohikoftat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Herkulliset koftat tehdään vaihteeksi lohesta, jolloin massan ei tarvitse maustua kuin 15 minuuttia. Lähi-Idän mausteista sumakki antaa vartaille rasvaisuutta tasoittavaa hapokkuutta.

Lohikoftat ovat jauhetusta lohesta tehtyjä vartaita tai isohkoja pyöryköitä. Lohen voi pyytää kalatiskiltä jauhettuna, tai sen voi jauhaa kotona monitoimikoneella tai veitsellä.

Koftien rakenne paranee, kun joukkoon sekoittaa vedessä turvonneen paahtoleivänpalan. Sitä käyttäessä rakenne pysyy pehmeämpänä verrattuna korppujauhojen käyttämiseen. Makua pyöryköihin haetaan, sipuleista, lehtipersiljasta ja lämmittävistä mausteista, kuten juustokuminasta ja savupaprikasta.

Sumakki on Lähi-Idän hapokas ja kirpeä mauste, jota voi käyttää sitruunan sijaan. Se tasapainottaa hyvin lohikoftien rasvaisuutta. Koftat kannattaa paistaa kuumalla pannulla nopeasti mehevän kypsiksi ja syödä saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + 15 min vartaiden maustuminen
Helppo

Lohikoftat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
nahatonta (meri)kirjolohifileetä
1
paahtoleipäviipale
2
rkl
vettä
1
pieni salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
¼
ruukku lehtipersiljaa
2
tl
sumakkia
1
tl
suolaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
jauhettua korianteria
½
tl
jauhettua juustokuminaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
cayennenpippuria
PINNALLE
öljyä

Vaiheet

  1. Jauha kala lihamyllyssä, monitoimi­koneessa tai hienonna se veitsellä puo­likarkeaksi massaksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

  2. Murenna leipä kulhoon ja lisää vesi. Anna turvota 10 minuuttia.

  3. Kuori ja hienonna salottisipuli, kuo­ri ja raasta valkosipulinkynsi. Hienonna lehtipersilja.

  4. Purista leivästä ylimääräinen neste pois. Sekoita jauhettu kala sekä muut ainekset isossa kulhossa huolellisesti keskenään. Vaivaa seosta käsin noin 1 minuutti.

  5. Jaa seos 12 palaan. Muotoile ne kostutetuin käsin makkaran muotoisiksi pötköiksi. Painele pötköt tiiviisti metallisiin varrastikkuihin. Nosta ne isolle lautasel­le ja laita jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.

  6. Kuumenna grilli, parilalevy tai iso valu­rautapannu. Sivele koftat öljyllä.

  7. Kypsennä yhteensä 2½–3 minuuttia, vartaita noin puolen minuutin välein kään­nellen. Tarjoa koftat hummuksen ja pitalei­pien kanssa.

Vinkki Voit käyttää myös tukevia bambui­sia grillivartaita. Liota niitä kylmässä ve­dessä noin tunti ennen valmistusta.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
kofta
kofta-vartaat
Lohi

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini