
Oletko miettinyt, kuinka lohimedaljongeista saa meheviä ja maukkaita? Tämä ohje antaa vastauksen. Resepti on peräisin Kari Aihisen ja Jaakko Saariluoman kirjasta Kape & Jaska – Mestarin otteessa.
Lohimedaljongit timjamivoissa
Ainekset
Työvaiheet
-
Viillä lohipaloihin keskelle viilto nahkaan asti, mutta varo leikkaamasta nahkaa rikki. Avaa lohet medaljongeiksi, ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
-
Kuumenna pannu ja lisää voi. Kun voin vaahtoamisen tirisevä ääni lakkaa, aloita paistaminen. Laske hiukan lämpöä ja nosta medaljongit pannulle leikkuupinta eli saranapuoli alaspäin. Lisää pannulle valkosipuli, timjami ja persilja. Paista medaljonkeja 1–2 minuuttia, ja pidä voi jatkuvassa liikkeessä heiluttelemalla pannua kevyesti liedellä.
-
Kun lohen pinta on kauniin ruskea, käännä medaljongit ja paista toiselta puolelta korkeintaan minuutti. Valele kalaa voilla paiston aikana.
-
Ota medaljongit pannulta ja anna niiden vetäytyä hetki ennen syömistä.