Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen

Tilliä ja parmesaania lohen päällä, ihanaa!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohta ja parsakaalia

Ainekset

Resepti
4
kpl
lohiviipaleita
2
tl
suolaa
2
kpl
sitruunanmehua
3
rkl
tilliä
2
dl
parmesaania
Lisäksi
2
kpl
parsakaalia
4
rkl
balsamiviinietikkaa
tai
4
rkl
balsamicosiirappia
suolaa
1
kpl
sitruunanmehua
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ripottele lohiviipaleille suolaa ja purista päälle reilusti sitruunamehua. Raasta pinnalle parmesaania. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jos uunissasi on grillivastukset, ruskista pintaa lopuksi niiden alla pari minuuttia.
  2. Tällä välin irrota parsakaalista nuput. Kypsennä/höyrytä nuppuja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Pyörittele nuput balsamiviinietikassa. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Tarjoa parmesaanilohi parsakaalin ja pähkinöiden kanssa

Vinkki! Parsakaalin seuraksi voi pilkkoa lisäksi appelsiinia tai mansikoita. Voit paistaa lohiviipaleet myös pannulla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Puolen tunnin risotto onnistuu arkenakin. Maku otetaan loppusyksyn parhaista sesonkituotteista, maa-artisokasta ja suppilovahverosta. Maa-artisokkakuutiot tuovat silkkisen pehmeään risottoon mukavaa purutuntumaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-suppilovahverorisotto

Ainekset

300
g
maa-artisokkaa
1
salottisipuli
1
l
suppilovahveroita
2
rkl
öljyä
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8
dl
kasvislientä
50
g
parmesaania
50
g
voita
½
tl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista maa-artisokkaa, sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Sekoita riisiin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen lientä. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia, kunnes koko nestemäärä on käytetty ja riisi kypsynyt.
  3. Raasta parmesaani. Sekoita voi ja juusto risottoon. Mausta roseepippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Taivaalliseen punajuuripastaan tarvitset vain 5 raaka-ainetta ja 20 minuuttia.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-gorgonzolapasta

Ainekset

4
punajuurta
1
rkl
öljyä
2
rkl
balsamicoa
150
g
gorgonzola-sinihomejuustoa
400
g
pastaa
Koristeluun
50
g
gorgonzola-sinihomejuustoa

Työvaiheet

 

  1. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Leikkaa punajuurista kannat. Kuori punajuuret, ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää punajuuriraaste ja kuullota sitä 5 minuuttia. Lisää balsamico ja laske levyn lämpötilaa.
  4. Suolaa pastavesi, ja laita pasta kiehumaan.
  5. Murenna juusto pannulle. Sekoita. Nosta kypsä pasta pannulle. Anna sen kiehua hetki kastikkeessa. Jaa lautasille. Viimeistele juustolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Suomalainen ja japanilainen ruokakulttuuri sopivat mainiosti yhteen! Karamellisoidut teriyakimuikut nautitaan raikkaan oluen kera. Kokeile vaikkapa japanilaista Asahia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakimuikut

Ainekset

400
g
pieniä perattuja muikkuja
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
Teriyakikastike
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
tamarisoijaa
4
rkl
miriniä (esim. Blue Dragon)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pieniä muikkuja. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.

  2. Sulata voi pannussa ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin
    10 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

  3. Tee teriyakikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen aineet pannuun ja kiehauta.

  4. Siirrä muikut takaisin pannuun. Pyörittele kaloja kastikkeessa, kunnes ne hieman karamellisoituvat pinnaltaan. Tarjoa heti.

Kommentit (0)