Kulhoruoka on helppo arkiruoka, sillä se joustaa ruokailijoiden mieltymysten mukaan. Teriyakilohi on monen suosikkimaku, joka onnistuu myös kotioloissa.
Lohta ja teriyakikastiketta
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja taputtele palat talouspaperilla kuiviksi. Asettele palat suljettavaan muovipussiin. ja valmista kastike.
-
Valmista kastike. Raasta inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kannellisessa purkissa kaikki kastikkeen raaka-aineet maissitärkkelystä ja vettä lukuun ottamatta. Kaada kastike pussiin lohen joukkoon. Sulje pussi ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään useampi tunti tai jopa yön yli.
-
Kun lohi on marinoitunut, nosta lohipalat pussista ja kaada kastike pieneen kasariin. Keitä 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja kaada kastikkeen joukkoon. Anna kiehua voimakkaasti muutaman minuutin ajan kunnes kastike on paksuuntunut.
-
Paista lohi pannulla tai 180-asteisessa uunissa, kunnes lohi on kypsää, se vie palojen koosta riippuen 10–12 minuuttia. Sivele päälle teriyakikastiketta ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
-
Kokoa kulhot, nosta lohipalat muiden ainesten päälle.