Misolohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lohifilee neljään palaan.
-
Sekoita miso, ponzu ja sake keskenään. Kaada kastike pieneen uunivuokaan.
-
Kääntele lohipalat kastikkeessa kauttaaltaan ja käännä palat nahkapuoli ylöspäin.
-
Peitä vuoka kelmulla. Anna kalan maustua jääkaapissa yön yli.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käännä lohipalat vuoassa ja valuta lusikalla kastiketta päälle. Kypsennä noin 12 minuuttia.
-
Viipaloi kevätsipulit. Koristele annokset kevätsipulilla ja versoilla.
Vinkki Ponzu on yuzu-sitruksella maustettua soijakastiketta, jota myydään isoimmissa ruokakaupoissa. Voit tehdä sitä itse sekoittamalla 1½ rkl japanilaista soijakastiketta ja 1½ rkl sitruunan ja appelsiinin mehua. Jos haluat pyöristää kastikkeen makua, lisää joukkoon tilkka miriniä.