Valmista uunilohi vaihteeksi paloiksi leikattuna ja mausta se umamisella misokastikkeella. Valmista tulee kymmenessä minuutissa, sillä lohi saa jäädä sisältä aavistuksen pinkiksi.
Uunilohi on monen suosikkiruoka, eikä ihme. Filee on maustamalla valmis uuniin, kypsyy kuin itsestään ja maistuu sekä meheväksi jätettynä että aavistuksen paahtuneena.
Pienellä niksillä uunikalapäivään saa kuitenkin mukavaa vaihtelua. Kun kalafileen leikkaa valmiiksi paloiksi, se kypsyy nopeasti ja on helppo annostella.
Maustamiseen kannattaa puolestaan kokeilla misotahnaa, jota löytyy ruokakaupan Japani-hyllyiltä. Tahnasta saa herkullisen umamisen maustekastikkeen pyöräyttämällä sen mikroaaltouunissa tuoreen inkiväärin, voin ja valkosipulin kanssa.
Kastikkeella valellut lohipalat valmistuvat uunissa kymmenessä minuutissa.
Misolohi ja bataattimuusi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kuori ja raasta inkivääri (myös bataattimuusia varten). Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
-
Mittaa 1 rkl inkivääritahnaa, valkosipulimurska, misotahna, voi ja hunaja kulhoon ja laita mikroon noin 20 sekuntiksi.
-
Leikkaa lohi 4 annospalaksi leivinpaperin päälle uunipellille ja lusikoi misoseos päälle. Paahda uunin yläosassa noin 10 minuuttia.
-
Lämmitä sillä aikaa bataattimuusi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta inkiväärillä. Tarjoa halutessasi lisänä kurkkuviipaleita, joiden päälle on ripoteltu seesaminsiemeniä.