Soppakokki Riikka on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 153 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Anna Huovinen

Omenalla, pähkinöillä ja savupaprikalla päällystetty uunilohi on maittava arkiruoka.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pähkinälohi

Ainekset

800
g
ruodotonta lohifilettä
suolaa
1
dl
persiljasilppua
1
omena
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
2
rkl
Arrabiata-pestoa
2
tl
savupaprikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 100-asteiseksi. Ripottele suolaa tasaisesti lohifileelle ja anna sen suolaantua sillä välin, kun teet täytteen.
  2. Silppua persilja, raasta omena ja rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita yrtit, raaste, pähkinärouhe ja pesto sekaisin pienessä kulhossa.
  3. Ripottele savupaprika lohen pintaan ja levitä omenatäyte lusikalla päälle.
  4. Paista noin 25 minuuttia eli kunnes lohi on kypsä, mutta vielä mehevä.

Kommentit (2)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kyllä! 100 asteessa uunilohi paistuu meheväksi. 25 minuutissa lohi paistuu meheväksi eikä kala kuivu. Jos haluaa paistaa kalan kypsemmäksi kannattaa lisätä vähän paistoaikaa. Kannattaa kokeilla!

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka grillattuja portobellosieniä voisi verrata pihviin, emme tee sitä. Mehevyys ja maku ovat nimittäin omaa luokkaansa. Tarjoa portobellot kikhernetsatsikin ja karamellisoidulla purjolla höystetyn perunasalaatin kanssa, niin lautaseltasi ei puutu mitään.

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut portobellot ja lämmin perunasalaatti

Ainekset

4
portobellosientä
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
800
g
uusia perunoita
1
pieni
purjo
3/4
dl
öljyä
2
tl
sokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
12
retiisiä
Kikhernetsatsiki
1
dl
kikherneitä (käyttövalmiita, esim. Go Green)
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunanmehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (paista jalat halutessasi esimerkiksi munakkaaseen). Tee terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin että marinadi leviää tasaisesti sienille. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan perunoiden keittämisen ajaksi.
  2. Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia.
  3. Perunoiden kypsyessä hienonna purjo. Laita öljy, purjo ja sokeri paistinpannuun ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja suola ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  4. Leikkaa retiisit 4 osaan.
  5. Tee kikhernetsatsiki. Valuta kikherneet siivilässä. Soseuta kaikki tsatsikin aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Litistä keitetyt perunat kevyesti esimerkiksi reikäkauhalla, kaada tarjoilukulhoon ja sekoita kuuma purjo ja retiisit joukkoon.
  7. Grillaa portobellosieniä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin ajan. Tarjoa pihvit tsatsikin kanssa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 121 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Panerointi antaa makua muuten miedolle pakasteseitille. Rapean pinnan saat myös vehnäleseillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paneroitu seiti ja pinaatti-pasternakkamuusi

Ainekset

600
g
pakasteseitiä
1
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä
4
palaa
ruisnäkkileipää
2
munaa
Pinaatti-palsternakkamuusi
600
g
palsternakkaa
200
g
jauhoista perunaa
1
dl
pakastepinaattia sulatettuna
1
dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
1
(luomu)sitruunan kuori
1
tl
suolaa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
1
sitruuna lohkoina

Työvaiheet

  1. Aloita muusista. Kuori ja lohko palsternakat ja perunat kattilaan. Lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Keitä kypsäksi.
  2. Kun juurekset kypsyvät, mausta sulatetut kalapalat suolalla ja pippurilla. Murskaa näkkileivät esim. suljetussa pakastuspussissa kaulimella. Kaada näkkileipämurut lautaselle. Riko toiselle lautaselle munat. Pyörittele kalapalat ensin munassa ja sen jälkeen näkkileipämuruissa.
  3. Paista paneroidut kalapalat kypsäksi öljyssä paistinpannulla kerran paiston aikana kääntäen. Noin 2 minuuttia per puoli on sopiva aika.
  4. Kaada juuresten keitinvesi pois. Muussaa juurekset perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon pinaatti, jogurtti ja sitruunan  kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna nopeasti kattilassa koko ajan sekoittaen. Tarjoile sitruunanlohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
3
Vaikeustaso
Helppo

Sirkka-melonisalaatti

Ainekset

1/2
pieni vesimeloni
n.3/4
ruukku
minttu
n.3/4
ruukku
jääsalaatti
125
g
mozzarellajuustoa
2
rkl
kuivattuja kotisirkkoja

Työvaiheet

Pilko salaatti ja nypi mintunlehdet kulhoon. Leikkaa vesimeloni puoliksi, kuutio sisälmys ja lusikoi se varovasti siivilään valumaan. Säästä tyhjä kuori, sillä siitä tulee salaatin tarjoiluastia. Kuivaa vesimelonin puolikas talouspaperilla ja asettele salaatti meloniin. Revi mozzarellajuusto. Laita vesimeloni- ja mozzarellapalat salaatin päälle. Ripottele pinnalle kuivattuja kotisirkkoja.

Vinkki! Vesimelonkikupista kannattaa leikata pohjasta pieni, ohut siivu pois niin alustasta tulee tasainen ja salaattikulho pysyy pysyssä.

Kommentit (0)

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Ystäväni oli löytänyt keittoreseptin, jota vuolaasti kehui. Sain tämän ohjeen häneltä, ja testiin meni. Loistava, ja muunneltavissa moneksi.

Reilu satsi keittoa, ei kärsi lämmityksestä.

Valmistusaika
30min
Vaikeustaso
Helppo

Tulipalokeitto

Ainekset

4
Sipulia
3
Paprikaa (erivärisiä)
500
g
broileria suikaleina
2
prk
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1
dl
ketsuppia
0,5
dl
makeaa chilikastiketta
1
kanaliemikuutio
ripaus
mustapippuria ja sokeria
2
dl
kermaa

Työvaiheet

Kuori, puolita ja pilko sipulit puolirenkaiksi. Pilko paprikat. Kuullota sipulit öljyssä isossa kattilassa pehmeiksi, lisää sitten paprikat ja paista hetki. Siirrä vihannekset herkeksi sivuun ja ruskista broilerisuikaleet kevyesti. Kaada vihannekset takaisin kattilaan.

Lisää pavut ja huuhtele purkit vedellä; kaada myös huuhdeliemi mukaan. Lisää ketsuppi, chilikastike, liemikuutio, sokeri ja mustapippuri. Lisää vettä sen verran, että saat sakean keiton.

Anna kiehua hiljakseen vartin verran. Lisää kerma. Sekoita, syö ja nauti.

Kommentit (1)

Vierailija

Paras keitto ever!