Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 1179 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Rapeiden nuudeleiden salaisuus on paistaa ne todella kuumalla pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pad thai eli paistetut nuudelit

Ainekset

180
g
isoja katkarapuja
300
g
valkokaalia
3
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1
dl
kevät- tai ruohosipulisilppua
1
dl
suolapähkinöitä
200
g
riisinuudelia
2
rkl
seesami- tai kookosöljyä
1
kananmuna
1
limetti
Kastike
3/4
dl
tamarinditahnaa (esim. Spice up)
3/4
dl
kookos- tai ruokosokeria
1/2
dl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut. Purista niistä neste. Viipaloi kaali. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili ilman siemeniä, kevät- tai ruohosipuli ja pähkinät.
  2. Murra nuudelit muutamaan palaan kulhoon. Kaada kuumaa vettä päälle ja anna pehmetä kaksi minuuttia. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset.
  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää ravut, kaali, porkkana, valkosipuli ja chili. Sekoittele pari minuuttia, kunnes ravut ovat melkein kypsiä.
  5. Kokoa kasvikset pannun laidalle ja riko kananmuna toiseen laitaan. Sekoita muna kokkeliksi ja sitten kasviksiin.
  6. Lisää nuudelit. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta.
  7. Koristele annokset kevät- tai ruohosipulilla, pähkinöillä ja limetinlohkoilla. Pirskota päälle loput kastikkeesta.

Kommentit (14)

Vierailija

Epäterveellisten suolapähkinöiden tilalle laittaisin reilusti tuoretta inkivääriä😋

Vierailija

Samaa mieltä !!!!

hmm

Ohjeessa ei lue että pitää paistaa todella kuumalla pannulla tai ylipäätään edes paistaa. Sanotaan, että lisää joukkoon ja koristele!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Neuvotaan kuitenkin kuumentamaan pannu :) ehkä siitä voi saada pientä vinkkiä siitä, että ainekset lisätään sinne pannuun?

Kim

"Epäterveellisten suolapähkinöiden tilalle laittaisin reilusti tuoretta inkivääriä"

Myös ohjeen kananmuna kannattaa jättää pois, siinähän on sitä hyi-niin-pahaa kolesterolia. Samoin katkaravut ehdottomasti pois, muuten kala-allergikko ei voi tätä annosta syödä.  Valkokaali aiheuttaa useilla ilmavaivoja, joten pois vain sekin, valkosipulia ei voi tässä ruoassa myöskään käyttää sen aikaansaaman pahanhajuisen hengityksen vuoksi. Limetin kuoresta voi valua myrkyllisiä kasvinsuojelu- tai käsittelyaineita ruokaan, pois siis sekin.

Jäljelle jäävistä ainesosista saakin sitten suomalaisen terveysfasismi-ideologian mukaisesti tuunatun "pad thain", jota syödessä on varmaankin hyvä mieli, vaikka makunautinto on kaukana oikeasta.

Jour65

Jep jep

 Jos haluat aitoa pad thaita tjms  niin reseptin tuunaaminen jättämällä pois kaikki mikä on sille ominaista niin eihän siitä hyvää seuraa.  Toki vähän voi muuntaa omaan makuunsa, mutta tuo epäterveellisyys-kriteeri ei kuullosta hyvältä.   Resepti oli tosi hyvä ... koko perhe tykkäsi  :)  .  Tänään teen samaa, korvaamalla katkaravut lohella  :) .

Miia12346

Vinkkinä, riisinuudelia ei tarvitse edes keittää. Jos nuudelit jättää likoamaan kylmään veteen joksikin aikaa ja valuttaa ja paistaa sen jälkeen, tulee vielä rapeammat nuudelit.

Vierailija

Olenko ainoa, joka ihmettelee tuota sokerin määrää? Taidanpa muuttaa dl > rkl.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Sokeria voi hyvin vähentää oman maun mukaan.

jobelix

Hello

Kommentit ovat ajalta 2018... mutta... eksyinhän minäkin sivulle vuonna 2019, joten ehkäpä joku muukin, siksi...

...kirjoitan, että suolakammoiset maapähkinöiden vastustajat voivat korvata ne cashew-pähkinöillä.

Kiitos tekijälle reseptistä, se on oikeinkin hyvä.

Maija

Valkokaalin    kanssa  vöi käyttää kuminaa, niin vie ilmav.  pois!

Wilma
Seuraa 
Liittynyt12.11.2014

Moikka, millä kalakastikkeen voi korvata? Tekisin siis kalattoman version vaihtamalla katkat kanaan.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sen voi korvata soijakastikkeella. Pari ruokalusikallista saattaa jo riittää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kiinankaali sopii mainiosti paahdettavaksi. Tämän kaalia, kuhaa ja fenko­lia yhdistävän annoksen esikuvana on Tukholman Fotografiskan ravinto­lassa tarjottu annos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuhafileet ja paahdettu kiinankaali

Ainekset

600
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
700
g
(punaista) kiinankaalia
2
tomaattia
2
rkl
kapriksia
½
dl
rypsiöljyä
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Valmista höylätty fenkoli ja sinappikastike etukäteen (ohjeet alla).

  2. Leikkaa kalafilee ensin ruodottomaksi ja sitten neljäksi annospalaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, anna maustua huoneenläm­mössä 30 minuuttia.

  3. Lohko iso kiinankaali 8 osaan tai halkaise pienet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioksi. Kuivaa kaprikset talouspaperilla.

  4. Paahda kaaleja leikkauspinta alaspäin kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia tai kunnes pinta on hieman paahtunut. Ota kaalit pannusta odottamaan.

  5. Kuumenna öljyä ja voita pannussa, kun­nes voin kiehuminen loppuu. Paista kaloja nahkapuolelta 3–4 minuuttia. Kun nahka on ruskistunut, käännä fileet ja paista toiselta puolelta 2 minuuttia. Ota kalat pannusta ja paista kapriksia 1–2 minuuttia.

  6. Lisää kaalit pannuun ja lusikoi kuumaa öljy-voiseosta päälle. Anna kaalien lämmetä 1–2 minuuttia.

  7. Jaa kaalit ja kalat lautasille, lusikoi kap­riksia ja öljy-voiseosta päälle. Ripottele to­maattikuutiot pinnalle. Viimeistele annokset höylätyllä fenkolilla ja sinappikastikkeella. Koristele halutessasi retiisinsiivuilla.

Höylätty fenkoli

Ainekset

1
iso fenkoli
1
makea sipuli
1
omena
1
sitruunan mehu
½
ruukkua tilliä
½
tl
aniksensiemeniä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi esimer­kiksi vihannesmandoliinilla tai terävällä kuo­rimaveitsellä. Laita suikaleet kylmään veteen jääkaappiin tunniksi rapeutumaan.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruuna kulhoon, laita sipulit ja omenat mehuun ja anna maustua jääkaapissa tunti.

  3. Valuta ja kuivaa fenkoli. Valuta sipulit ja omenat siivilässä kulhon päällä, ota sitruu­nanmehu talteen sinappikastiketta varten (ohje alla).

  4. Hienonna tilli ja jauha anis.

  5. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Tarjoa si­nappikastikkeella maustettuna.

Sinappi-sitruunakastike

Ainekset

1
sitruunan mehu
4
rkl
oliiviöljyä
4
tl
vahvaa sinappia (esim. dijon)
3
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Purista sitruuna pieneen kulhoon.

  2. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi kastikkeeksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paista siika savuamattomassa, kirkastetussa voissa ja tarjoa seurana ruskistettua voita. Tämä annos maistuu pikkukapriksilla, tuoreilla yrteillä ja raastetulla sitruunankuorella höystetyn perunamuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Siikaa ja ruskistettua voita

Ainekset

100
g
voita
600
g
nahatonta siikafileetä
1–2
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
noin 2
dl
vehnäjauhoja
Kastike
50
g
voita
4
rkl
sitruunamehua
4
tl
pikkukapriksia
4
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
Tarjoiluun
perunamuusia (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Valmista kirkastettu voi sulattamalla voita kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun ja odota, että valkoinen hera laskeutuu kattilan pohjalle. Kaada varovasti kirkkaankeltainen voi toiseen astiaan.
  2. Mausta kalat molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Pyörittele vehnäjauhoissa.
  3. Kuumenna kirkastettu voi paistinpannulla ja paista kalafileitä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä kalat sivuun ja pidä lämpiminä folion alla.
  4. Tee kastike. Pyyhi paistinpannu puhtaaksi talouspaperilla. Lisää pannulle voi ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes voi kuohahtaa ja ruskistuu kauniin väriseksi. Lisää pannulle sitruunamehu.
  5. Kaada kuuma ruskistettu voi kalafileiden päälle. Viimeistele kapriksilla, yrteillä ja sitruunan kuoriraasteella. Tarjoa heti esimerkiksi ruskistetulla voilla höystetyn perunamuusin kanssa.

Perunamuusi ruskistetun voin kanssa

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita (esimerkiksi puikula tai Rosamunda)
125
g
voita
1-2
dl
perunoiden keitinvettä
1-2
dl
kuohukermaa
suolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin kullanruskeaksi. Anna voin tasaantua hetki ja kaada voi toiseen astiaan, siten, etteivät pohjalla olevat hiput tule mukaan.
  3. Valuta perunat perunoista keitinvesi pois. Säästä osa vedestä.
  4. Yhdistä perunat, 0,5 dl keitinvettä ja 1 dl kermaa. Lisää perunoiden joukkoon loput ruskistetusta voista, 1 dl keitinvettä ja hieman kermaa. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pienellä teholla. Lisää perunoiden keitinvettä ja kermaa vähän kerrallaan, kunnes muusi on sopivan paksuista. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Pyöräytä vihanneslokeron jämistä ja nuudeleista herkullinen salaatti. Inkiväärivinegretti sitoo maut ihanasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jämänuudelisalaatti ja inkiväärivinegretti

Ainekset

200
g
nuudeleita
7
dl
kasviksia (esimeriksi paprikaa, punakaalia, sokeriherneitä, porkkanaa)
Inkiväärivinegretti
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
rypsiöljyä
¼
dl
omenaviinietikkaa
2
tl
hunajaa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Tee inkiväärivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Pilko tai suikaloi kasvikset.

  3. Sekoita inkiväärivinegretistä osa nuudeleiden joukkoon. Kääntele nuudelit ja kasvikset keskenään. Pirskota vielä päälle vinegrettiä.

Kommentit (0)