Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1462 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Rapeiden nuudeleiden salaisuus on paistaa ne todella kuumalla pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pad thai eli paistetut nuudelit

Ainekset

180
g
isoja katkarapuja
300
g
valkokaalia
3
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1
dl
kevät- tai ruohosipulisilppua
1
dl
suolapähkinöitä
200
g
riisinuudelia
2
rkl
seesami- tai kookosöljyä
1
kananmuna
1
limetti
Kastike
3/4
dl
tamarinditahnaa (esim. Spice up)
3/4
dl
kookos- tai ruokosokeria
1/2
dl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut. Purista niistä neste. Viipaloi kaali. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili ilman siemeniä, kevät- tai ruohosipuli ja pähkinät.
  2. Murra nuudelit muutamaan palaan kulhoon. Kaada kuumaa vettä päälle ja anna pehmetä kaksi minuuttia. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset.
  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää ravut, kaali, porkkana, valkosipuli ja chili. Sekoittele pari minuuttia, kunnes ravut ovat melkein kypsiä.
  5. Kokoa kasvikset pannun laidalle ja riko kananmuna toiseen laitaan. Sekoita muna kokkeliksi ja sitten kasviksiin.
  6. Lisää nuudelit. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta.
  7. Koristele annokset kevät- tai ruohosipulilla, pähkinöillä ja limetinlohkoilla. Pirskota päälle loput kastikkeesta.

Kommentit (20)

Vierailija

Epäterveellisten suolapähkinöiden tilalle laittaisin reilusti tuoretta inkivääriä😋

Vierailija

Samaa mieltä !!!!

hmm

Ohjeessa ei lue että pitää paistaa todella kuumalla pannulla tai ylipäätään edes paistaa. Sanotaan, että lisää joukkoon ja koristele!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Neuvotaan kuitenkin kuumentamaan pannu :) ehkä siitä voi saada pientä vinkkiä siitä, että ainekset lisätään sinne pannuun?

Kim

"Epäterveellisten suolapähkinöiden tilalle laittaisin reilusti tuoretta inkivääriä"

Myös ohjeen kananmuna kannattaa jättää pois, siinähän on sitä hyi-niin-pahaa kolesterolia. Samoin katkaravut ehdottomasti pois, muuten kala-allergikko ei voi tätä annosta syödä.  Valkokaali aiheuttaa useilla ilmavaivoja, joten pois vain sekin, valkosipulia ei voi tässä ruoassa myöskään käyttää sen aikaansaaman pahanhajuisen hengityksen vuoksi. Limetin kuoresta voi valua myrkyllisiä kasvinsuojelu- tai käsittelyaineita ruokaan, pois siis sekin.

Jäljelle jäävistä ainesosista saakin sitten suomalaisen terveysfasismi-ideologian mukaisesti tuunatun "pad thain", jota syödessä on varmaankin hyvä mieli, vaikka makunautinto on kaukana oikeasta.

Jour65

Jep jep

 Jos haluat aitoa pad thaita tjms  niin reseptin tuunaaminen jättämällä pois kaikki mikä on sille ominaista niin eihän siitä hyvää seuraa.  Toki vähän voi muuntaa omaan makuunsa, mutta tuo epäterveellisyys-kriteeri ei kuullosta hyvältä.   Resepti oli tosi hyvä ... koko perhe tykkäsi  :)  .  Tänään teen samaa, korvaamalla katkaravut lohella  :) .

Miia12346

Vinkkinä, riisinuudelia ei tarvitse edes keittää. Jos nuudelit jättää likoamaan kylmään veteen joksikin aikaa ja valuttaa ja paistaa sen jälkeen, tulee vielä rapeammat nuudelit.

Vierailija

Olenko ainoa, joka ihmettelee tuota sokerin määrää? Taidanpa muuttaa dl > rkl.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Sokeria voi hyvin vähentää oman maun mukaan.

jobelix

Hello

Kommentit ovat ajalta 2018... mutta... eksyinhän minäkin sivulle vuonna 2019, joten ehkäpä joku muukin, siksi...

...kirjoitan, että suolakammoiset maapähkinöiden vastustajat voivat korvata ne cashew-pähkinöillä.

Kiitos tekijälle reseptistä, se on oikeinkin hyvä.

Maija

Valkokaalin    kanssa  vöi käyttää kuminaa, niin vie ilmav.  pois!

Wilma
Seuraa 
Liittynyt12.11.2014

Moikka, millä kalakastikkeen voi korvata? Tekisin siis kalattoman version vaihtamalla katkat kanaan.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sen voi korvata soijakastikkeella. Pari ruokalusikallista saattaa jo riittää!

KP

Sain tästä hyvää pääsiäisruokaa meidän perheelle. Nuudeleiden tilalta tosin käytin riisiä, mutta muut aineet reseptin mukaan. Ehdottomasti jatkoon, kiva resepti tuunata kasvis- tai lihaversioksi!

Näytä kaikki kommentit (20)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.