
Kapriksilla, tillillä ja sitruunalla höystetty linssipannu on ihana seuralainen ruskistetussa voissa paistetuille ahvenille.
Paistetut ahvenet ja pinaatti-linssimuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla viilto fileen leveässä päässä ruotorivin kummallekin puolelle. Irrota kiilamainen pala ruotoineen.
- Sekoita jauhot ja suola keskenään. Jauhota kalafileet kauttaaltaan.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Huuhtele ja valuta pinaatti. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Valuta linssit siivilässä.
- Tee kanaliemi vedestä ja liemikuutiosta.
- Kuumenna voi pannussa, anna sen kiehahtaa ja hieman ruskistua. Paista kalafileet kullanruskeiksi, molemmin puolin 2–4 minuuttia kalan paksuuden mukaan. Siirrä kalat pois pannusta ja pidä ne lämpiminä folion alla. Lisää valkosipulit ja kanaliemi pannuun. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Sekoita kaprikset ja sinappi joukkoon. Lisää pinaatit ja linssit. Hauduta pari minuuttia, kunnes pinaatti pehmenee.
- Hienonna tilli. Mausta paistos makusi mukaan sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
- Lusikoi pinaatti-linssipaistosta liemineen lautasille ja laita paistetut kalat päälle.
Ovela käpy tuo reseptiikkaan piilotettu sitruuna. Sen kuoria ja mehua ei missään vaiheessa käsketä lisäämään ruokaan, mutta jos niin teet, on koko keitos pilalla. Kiva lisä kokkaamisessa tällaiset pikkuiset källit :D
Kiitos huomiosta, lisään reseptiin kohdan, jossa sitruunan mehu ja kuoriraaste lisätään joukkoon. Harmillista, jos linssimuhennoksesta tuli liian sitruunainen. Tässä varmaankin vaikuttaa kovasti sitruunan koko ja kirpeys. Lisään tämänkin huomion ohjeeseen, että muutkin huomaavat lisätä sitruunaa maistellen.