Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kapriksilla, tillillä ja sitruunalla höystetty linssipannu on ihana seuralainen ruskistetussa voissa paistetuille ahvenille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut ahvenet ja pinaatti-linssimuhennos

Ainekset

4
pientä ahvenfilettä
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
1
ps (100 g)
tuoretta pinaattia
1
pieni
sitruuna (1-2 tl hienoksi raastettua kuorta ja noin ½ dl mehua)
1
tlk (310/265 g)
säilykelinssejä
2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
50
g
voita
2
rkl
kapriksia
1
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla viilto fileen leveässä päässä ruotorivin kummallekin puolelle. Irrota kiilamainen pala ruotoineen.
  2. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Jauhota kalafileet kauttaaltaan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Huuhtele ja valuta pinaatti. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Valuta linssit siivilässä.
  4. Tee kanaliemi vedestä ja liemikuutiosta.
  5. Kuumenna voi pannussa, anna sen kiehahtaa ja hieman ruskistua. Paista kalafileet kullanruskeiksi, molemmin puolin 2–4 minuuttia kalan paksuuden mukaan. Siirrä kalat pois pannusta ja pidä ne lämpiminä folion alla. Lisää valkosipulit ja kanaliemi pannuun. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Sekoita kaprikset ja sinappi joukkoon. Lisää pinaatit ja linssit. Hauduta pari minuuttia, kunnes pinaatti pehmenee.
  6. Hienonna tilli. Mausta paistos makusi mukaan sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  7. Lusikoi pinaatti-linssipaistosta liemineen lautasille ja laita paistetut kalat päälle.

Kommentit (2)

Risto Ruoto

Ovela käpy tuo reseptiikkaan piilotettu sitruuna. Sen kuoria ja mehua ei missään vaiheessa käsketä lisäämään ruokaan, mutta jos niin teet, on koko keitos pilalla. Kiva lisä kokkaamisessa tällaiset pikkuiset källit :D

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, lisään reseptiin kohdan, jossa sitruunan mehu ja kuoriraaste lisätään joukkoon. Harmillista, jos linssimuhennoksesta tuli liian sitruunainen. Tässä varmaankin vaikuttaa kovasti sitruunan koko ja kirpeys. Lisään tämänkin huomion ohjeeseen, että muutkin huomaavat lisätä sitruunaa maistellen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ajvar-kanaa uunissa
Ajvar-kanaa uunissa

Ainakin Ruotsissa kauppojen perusvalikoimaan kuuluvalla ajvar relishilla maustaa helposti nopeita arkiruokia, kuten tämä uunikana/broileri. Ohje Buffé-lehdestä.

Kaada ajvar-kastike ruskistettujen kanapalojen päälle, ripottele päälle panko-persilja-öljyseos ja paista uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa uunissa

Ainekset

1
kg
broilerin reisifileepaloja
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
mm
mustapippuria jauhettuna
Ajvar-kastike
2
dl
(kevyt) creme fraiche
1,5
dl
ajvar relish
1
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)
1
murskattu valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria jauhettuna
Kuorrutus
1
dl
panko
2
rkl
öljy
2
rkl
hakattu persilja

Työvaiheet

1. Laita uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista kana nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan.
3. Tee ajvar-kastike: sekoita creme fraiche, ajvar, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja kaada sitten kanapalojen päälle.
4. Sekoita panko öljyn ja persiljan kanssa ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas ja tuhti soppa syntyy linsseistä, perunoista ja purjosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kasvissosekeitto

Ainekset

2
(400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni
purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Uunilohi meni uusiksi! Amerikkalaisesta Bon Appétit –lehdestä inspiraationsa saanut uunilohi kypsyy sitrusten ja fenkolin kanssa meheväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fenkoli-sitruslohi

Ainekset

2
fenkolia
1
veriappelsiini
1
sitruuna
1
chilipalko
1
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
600
g
lohta fileen paksummasta päästä
1 1/2
dl
oliiviöljyä
4
tillinoksaa
Lisäksi
vuonankaalia ja maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa fenkolit ohuiksi lohkoiksi. Pese ja leikkaa sitrukset ohuenohuiksi viipaleiksi. Viipaloi chili ja poista siemenet. Levitä fenkolit, sitrukset ja chilit uunipellille.
  2. Mausta kasvikset ja lohipala suolalla ja pippurilla. Laita lohi fenkoliseoksen päälle. Valuta öljy pinnalle. Kypsennä lohi mediumiksi eli  läpikuultavan kypsäksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Jos käytät paistolämpömittaria, sisälämpötila on 42 astetta. Jos haluat läpikypsän kalan, jatka kypsentämistä vielä hetki.
  3. Irrottele kala pienemmiksi paloiksi. Tarjoa tillin, vuonankaalin ja maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Äkilliseen blinihimoon toimivat leivinjauheella kohotetut uuniblinit. Ne täytetään raikkaalla savulohitahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikablinit ja savukalatahna

Ainekset

8
kananmunaa
3
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
rkl
kirkastettua voita tai rypsiöljyä
3 1/4
dl (160 g)
tattarijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Savukalatahna
400
g
savukalaa (esim. lämminsavusiikaa)
2
rkl
ranskankermaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulia
1
rkl
kapriksia
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
tl
sitruunamehua
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1/2-1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
(rypsiöljyä)
n. 1
dl
kirkastettua voita
sipulia, tilliä ja siianmätiä

Työvaiheet

  1. Laita neljä blinipannua (Ø 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).
  2. Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.
  3. Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.
  4. Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.
  5. Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.

Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.

Kirkastettu voi: Sulata 150 grammaa voita kattilassa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan niin, että vaalea saakka jää kattilaan. Heitä sakka pois.

Kommentit (0)