
Raikas ahven- tai siika-annos on kuin suoraan Kreikan saaristosta. Kala ja kastike valmistuvat nopeasti samalla pannulla. Keitä lisäksi uusia perunoita.
Paistetut kesäkalat ja sitruunakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista ruoto ahvenfileistä viiltämällä veitsellä ruodon molemmin puolin. Siiasta ruodot saa pois nyppimällä. Kuivaa kalat ja suolaa kevyesti.
-
Hienonna sipulinvarret ja valkopulinkynsi. Kuivaa kaprikset.
-
Kuumenna öljy pannulla. Paista kalafileitä pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta kalat sivuun.
-
Paista valkosipulia ja sipulinvarsia pari minuuttia. Nosta sivuun.
-
Lisää pannulle öljyä. Paista kaprikset rapsakoiksi.
-
Ota pannu liedeltä ja vispaa joukkoon sitruunan mehu. Mausta sokerilla ja pippurilla. Sekoita joukkoon sipulit.
-
Lusikoi kuuma kastike kalafileiden päälle. Koristele versoin tai kukin.