Uunissa kypsyy koko ateria: mehevä kala sekä lämmin salaatti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + 30 min
Helppo
Pestouunisiika
Ainesosat
1
(n. 800 g)
kokonainen siika
1½
tl
suolaa
1
sitruuna
2
rkl
korppujauhoja
Mantelipesto
1
ruukku basilikaa
½
rs
rucolaa
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
parmesaania paloina
1½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Suomusta siika ”vastakarvaan” ja poista kidukset saksilla. Leikkaa selkään muutama viilto terävällä veitsellä. Hiero suolaa kalan sisään ja selkään. Nosta siika uunipellille leivinpaperin päälle.
- Pese ja halkaise sitruuna. Leikkaa toinen puolikas viipaleiksi ja lohko toinen puolikas tarjolle pöytään.
- Valmista pesto. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi.
- Täytä siika parilla ruokalusikalla pestoa ja sitruunaviipaleilla. Ripottele pintaan korppujauhoja. Kypsennä siikaa uunissa puoli tuntia.
Vinkki! Tarjoa loput mantelipestosta erikseen kalan kanssa. Purista päälle sitruunaa, jos kaipaat lisää kirpeyttä.
Lämmin munakoisosalaatti
Ainesosat
1
(400 g) munakoiso
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorittuja manteleita
2
rkl
sitruunan mehua
½
tl
suolaa
½
rs
rucolaa
Vaiheet
- Pese munakoiso ja pilko se kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää munakoiso kuumalle pannulle paistumaan. Lisää pannun pohjalle mantelit saamaan väriä. Paista noin 8 minuuttia.
- Purista päälle sitruunamehua. Alenna lämpöä ja hauduta vielä 10–15 minuuttia.
- Huuhtele ja silppua rucola. Sekoita se juuri ennen tarjoilua munakoison joukkoon. Tarjoa lämmin salaatti uunisiian kanssa.
Vinkki! Munakoison voi kypsentää myös uunipellillä siian vieressä. Paista ensin munakoisokuutioita paistinpannulla ohjeen mukaan ja levitä sitten kalan viereen uunipellille noin vartiksi.