Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Havaijilainen poke yhdistää aasialaisia mausteita ja tuoretta lohta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Poke-kulho

Ainekset

1 ½
dl
riisiä
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
chilikastiketta
½
tl
suolaa
400
g
lohta
4
kevätsipulin vartta
½
kurkku
1
mango
2
avokadoa
Koristeluun
seesamin siemeniä

Työvaiheet

1. Laita riisille vesi kiehumaan.

2. Sekoita soija, seesamiöljy, chilikastike ja suola kulhossa. Kuutioi kala ja sekoita marinadiin. Anna maustua jääkapissa sillä välin, kun valmistelet muut kulhon osat.

3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Siivuta sipulinvarret ohuiksi renkaiksi. Kuutioi kurkku, avokado ja mango.

4. Kokoa kulhot tai tarjoa ruuan ainekset erillisistä astioista niin, että jokainen ruokailija saa koota oman kulhonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3095 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Säilykkeestä tehtävät kalapullat maistuvat pikapaistettujen parsakaalinnuppujen ja sitruunamajon kanssa. Valkuaisista vatkattu vaahto pitää pullien rakenteen ilmavana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaiset kalapullat

Ainekset

n. 450
g
järvikalasäilykettä (esim. 3 prk Pielisen Kalan Luonnonkalaa öljyssä)
1
dl
kuohukermaa
1
dl
korppujauhoja
1
dl
perunamuusijauhetta
1
luomusitruunan raastettu kuori
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
kananmunan valkuaista
SITRUUNAMAJONEESI
2
keltuaista
2
tl
dijonsinappia
¼
tl
suolaa
½
tl
sokeria
dl
rypsiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
700–800
g
parsakaalia
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Valuta kalasäilykkeestä enin öljy pois. Laita kala, kerma, korppujauhot ja perunamuusijauhe tehosekoittimeen ja pyöräytä muutaman kerran, kunnes seos on lähes tasaista. (Jätä joukkoon pieniä sattumia.)

  2. Pese sitruuna ja raasta kuori. Hienonna timjami. Sekoita ne lusikalla kalaseokseen.

  3. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kalaseokseen. Anna seoksen tekeytyä noin 5 minuuttia ennen pyörittelyä.

  4. Valmista majoneesi. Huomioi, että majoneesi onnistuu parhaiten, kun ainekset ovat keskenään samanlämpöisiä, eli joko jääkaappikylmiä tai huoneenlämpöisiä. Laita keltuaiset, sinappi, suola ja sokeri kapeaan, korkeaan astiaan. Käynnistä sauvasekoitin astian pohjaa vasten ja lisää öljy ohuena nauhana. Purista sitruunamehu joukkoon.

  5. Leikkaa parsakaalit pieniksi nupuiksi.

  6. Pyörittele kalapyörykkätaikina kostutetuin käsin pulliksi leivinpaperin päälle. Kuumenna reilu nokare voita laakealla paistinpannulla. Paista kalapullia keskilämmöllä noin 7–8 minuuttia, muutaman kerran pullia paiston aikana kääntäen. Siirrä pullat pannulta vadille. Lisää voita pannuun ja pikapaista parsakaalinuppuja pari minuuttia.

Vinkki Riittävä suola kalapulliin tulee säilykkeestä ja muusijauheesta. Taikinaa on kuitenkin hyvä maistaa ennen paistamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3095 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vongole viittaa isomattosimpukkaan, josta pasta Italiassa tehdään. Sydänsimpukka on aivan yhtä käypä ja melko yleinen Suomen isojen markettien kalatiskeissä.

Pikkusimpukoiden maustama pasta on aivan pohjoisia vuoristoalueita lukuun ottamatta suosittua arkiruokaa koko Italiassa, jossa pitkät rantaviivat takaavat raaka-aineiden tuoreuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta alla vongole

Ainekset

1
kg
sydänsimpukoita
400
g
pastaa, esim. spagettia tai bucatinia
3
valkosipulinkynttä
1–2
tl
kuivattua chilirouhetta
3
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
½–1
dl
pastan keitinvettä
LISÄKSI
parmesaanijuustoa raasteena

Työvaiheet

  1. Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä ja heitä rikkoutuneet pois.

  2. Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Säästä noin 1 dl keitinvettä.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja chilirouhetta oliiviöljyssä isolla kannellisella pannulla pari minuuttia. Lisää simpukat pannulle, laita levy kuumimmalle ja anna simpukoiden kypsyä kannen alla pari minuuttia.

  4. Kun simpukat ovat auenneet, lisää pannulle valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kypsä pasta ja loraus pastan keitinvettä joukkoon. Anna pastan tekeytyä simpukoiden kanssa pannulla pari minuuttia.

Vinkki Pastan keittoajasta kannattaa nipistää pois yksi minuutti, jotta se jää reippaan napakaksi. Loppukypsennys tapahtuu pannulla, jolloin pasta imee ihanasti simpukan makuja itseensä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3095 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Klassisen maustepippurin sijaan silakkalaatikko saa makunsa sitruunasta ja dijoninsinapista. Purjo antaa mukavaa mehevyyttä kerrosten väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ravintolatason silakkalaatikko

Ainekset

500
g
silakkafileitä
1
kg
perunoita
1
(noin 250 g)
purjo
3
rkl
voita
1
ruukku tilliä
½
sitruunan mehu
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
150
g
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Poista halutessasi evät ja ruoto.

  2. Pese ja viipaloi perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa voissa pari minuuttia, kunnes se hieman pehmenee.

  3. Hienonna tilli. Purista sitruunan mehu kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, ranskankerma, sinappi ja mausteet. Lisää purjo ja tilli.

  4. Voitele uunivuoka. Levitä perunaviipaleita vuoan pohjalle. Lisää silakkafileitä ja purjo-kermaseosta. Lisää sitten kerroksittain perunoita, silakkafileitä ja kermaseosta. Ripottele korppujauhot pinnalle.

  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Lindströminpihveissä olennaista on hienoksi hakattujen etikkapunajuurien ja lempeän makuisiksi kuullotettujen sipulien runsaus. Lisukkeeksi sopii tujakka piparjuurikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lindströminpihvit

Ainekset

400
g
naudan tai hirven jauhelihaa
1
dl
kuohukermaa
½
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
iso sipuli
1
rkl
öljyä
dl
hienonnettuja etikkapunajuuria
1
rkl
kapriksia
1
rkl
sinappia
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Paistamiseen
voita ja öljyä
Piparjuurismetana
1
prk (120 g)
smetanaa
1–2
rkl
piparjuuritahnaa tai piparjuuriraastetta
1
rkl
sinappia
1
tl
viinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön vartiksi ennen valmistusta.

  2. Sekoita piparjuurismetanan ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan pihvien teon ajaksi.

  3. Sekoita kulhossa kuohukerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna.

  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia tilkassa öljyä paistinpannulla. Hienonna etikkapunajuuret pieniksi. Hienonna kaprikset. Sekoita jauhelihamassaan kaikki pihvin ainekset. Vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jauhelihamassan saa kätevimmin vaivattua tasaiseksi kertakäyttöhansikkaalla suojatulla kädellä. Muotoile mureketaikinasta leivinpaperille 10–12 kämmenen kokoista pihviä.

  5. Kuumenna paistipannulla ruokalusikallinen voita ja öljyä. Nosta pannulle noin 4 pihviä kerrallaan pannun koosta riippuen. Kypsennä keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile pihvien kanssa piparjuurismetanaa.

Kommentit (0)