Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Pienet silakkapalat pullistuvat kuumassa öljyssä meheviksi herkkupaloiksi samalla kun chilin maku pehmenee. Itse tehty majoneesi maustetaan limetillä.

Silakalla on melko vahva ominaismaku. Tämä naposteluherkku taklaa sen kuitenkin hyvin, joten kannattaa antaa reseptille mahdollisuus, vaikka ei silakkapihvien ystävä olisikaan.

Kyseessä on friteeratut silakkafileet, jotka saavat lämmittävää potkua chilistä ja valkosipulista sekä raikkautta etikasta ja limemajoneesista.

Silakkafileet ja isoimmat chilit paloitellaan. Silakat pyöritellään kevyesti jauhoissa ja lasketaan kuumaan öljyyn chilien kanssa. Silakat kypsyvät ja pullistuvat ilmaviksi muutamassa minuutissa. Samalla chilien maku pehmenee. Valkosipulit käyvät vain pikaisesti öljyssä ja muuttuvat rapeiksi.

Suupalat viimeistellään  sormisuolalla ja pirskotellaan etikalla. Kun samaan suupalaan yhdistää rasvaista silakkaa, lämmittävää chiliä ja raikasta majoneesia, voi vain huokaista ihastuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat chilisilakat

Ainekset

400
g
silakkafileitä
2
dl
riisijauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
8–10
eriväristä chiliä
3
valkosipulinkynttä
tl
sormisuolaa
1
rkl
punaviinietikkaa
2
kevätsipulia
LIMETTIMAJONEESI
1
rkl
dijoninsinappia
2
tl
valkoviinietikkaa
1
kananmuna huoneenlämpöisenä
2–2½
dl
rypsiöljyä huoneenlämpöisenä
1
limetti
UPPOPAISTAMISEEN
1
l
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuivaa silakkafileet talouspaperilla ja leikkaa suupaloiksi. Mausta riisijauho suolalla ja pippurilla.

  2. Pistele chilit terävällä veitsellä. Isoimmat chilit voit leikata pituussuunnassa puoliksi ja poistaa siemenet. Viipaloi valkosipulinkynnet.

  3. Valmista limettimajoneesi. Laita sinappi, etikka ja kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada huoneenlämpöinen öljy kulhoon. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta se hitaasti ylös. Majoneesi alkaa muodostua pohjasta käsin. Lisää öljyä mikäli majoneesi tuntuu liian löysältä. Raasta limetistä vihreä kuoriosa ja purista mehua 1 rkl. Mausta majoneesi kuoriraasteella ja mehulla, laita jääkaappiin odottamaan.

  4. Kuumenna öljy isossa valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa 175-asteiseksi. Mittaa lämpötila elektronisella mittarilla tai laita öljyyn leipäpala. Öljyn tulisi kuplia leivän ympärillä ja leipäpalan ruskistua kauniisti.

  5. Ota kolmannes silakkapaloista ja pyörittele ne riisijauhoissa. Ravista ylimääräinen jauho pois ja laita silakat reikäkauhan avulla kuuumaan öljyyn. Lisää myös kolmannes chileistä. Uppopaista noin 2 minuuttia, kunnes silakat ovat saaneet hieman väriä ja pullistuneet. Nosta silakat ja chilit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Paista loput silakat ja chilit samoin. Käytä lopuksi viipaloidut valkosipulit öljyssä noin 30 sekuntia ja lisää kalojen päälle.

  6. Kokoa silakat, chilit ja valkosipulinkynnet tarjoilulautaselle. Valuta pinnalle etikka ja suikaloi päälle kevätsipulit.

Vinkki Tähän ruokaan sopivat parhaiten miedot ja keskituliset chililajikkeet, kuten lemon drop, hyffae, star flame tai vectura orange.

Kommentit (5)

Patse

Mitä halpaa silakassa  on , kun se on kalliimpaa kuin Lohi...mikä kuitenkin on paljon arvostetumpi kala kuin silakka

Patse

Mitä halpaa silakassa  on , kun se on kalliimpaa kuin Lohi...mikä kuitenkin on paljon arvostetumpi kala kuin silakka

Patse

Tuollai siellä on kommentti 

Edulliset silakat ovat parhaimmillaan kylmään vuodenaikaan eli juuri nyt.

RiHa56

Voisiko joku ystävällisesti kertoa, miltä nää maistui? Vähän vaan arveluttaa. Niinkuin Sopan reseptit yleensäkin.

Kateen
Seuraa 
Liittynyt3.3.2017

Käytiin tossa Patse ostamassa viime toukokuun alkupuolella silakkaa hintaan viisi euroa /ämpäri. Valitettavasti tänä S- ja K-tukkujen ylivallan aikana se edukas silakka ei löydy keskustan pikku- tai elite-kaupasta, tai edes syrjemmältä automarketista. vaan joutuu vähän katsomaan että kuka myy, missä ja mitä. Onneksi sentään on internet, jota voi hyödyntää asian selvittämiseen: Varsinais-Suomessa on oikeasti ihan mukavasti saatavilla edullista silakkaa kevätaikaan.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Uunissa kypsyvä ricotta-kasvispannu pelastaa arjen ja sunnuntain. Tarjoa sen kanssa pastaa tai pyyhi ihanat maut talteen vaalealla maalaisleivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricottapannu

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
chili
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
300
g
fenkolia
1
rs (300 g)
kirsikkatomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
kapristen lientä
1
tl
suolaa
1
(250 g)
ricotta-juusto
2
rkl
oliiviöljyä
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Silppua valkosipuli ja chili. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lohko paprikat ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Lisää uunivuokaan öljy, kasvikset, balsamico, kaprikset, kapristen liemi ja suola. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Nosta kasvisten keskelle kokonainen ricotta-juusto. Jatka kypsennystä 20 minuuttia.
  5. Lorauta juuston pinnalle öljyä ja silppua vuokaan tuoretta basilikaa.

Vinkki! Keitä ricotta-pannun kaveriksi pastaa tai kasta liemeen vaaleaa maalaisleipää.