Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
15:30 | 8.6.2022

Ricotta-lohirieskat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Sitruunanmehu pikakypsentää ohuet lohiviipaleet vartissa. Ohra ja perunarieskat ovat täydellinen alusta kirpsakalle lohelle ja pehmeälle ricottalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + maustuminen 15 min
Helppo

Ricotta-lohirieskat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
ruodotonta lohifileetä
½
dl
sitruunamehua
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
1
rs (200 g)
ricottajuustoa
2
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
8
pikkurieskaa
4
dl
versoseosta (esim. Mimis)
oliiviöljyä
mustapippuria

Vaiheet

  1. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi matalaan kulhoon tai keittolautaselle. Pese ja raasta sitruunan kuori talteen. Purista sitruunan mehu ja sekoita joukkoon öljy sekä sormisuola. Kääntele sitruunaliemi kalaviipaleiden joukkoon. Anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia.

  2. Notkista ricotta lusikalla. Hienonna basilika. Mausta ricotta sitruunankuorella ja basilikalla.

  3. Lämmitä halutessasi rieskat joko uunissa, leivänpaahtimessa tai paistinpannulla. Lusikoi rieskalle ricottaa ja nostele marinoituja lohiviipaleita sekä versoseosta päälle. Viimeistele rieskat pirskottamalla öljyä ja rouhimalla mustapippuria pinnalle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Lohi
päivän katiska
rieska
ricotta

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini