Sitruunanmehu pikakypsentää ohuet lohiviipaleet vartissa. Ohra ja perunarieskat ovat täydellinen alusta kirpsakalle lohelle ja pehmeälle ricottalle.
Ricotta-lohirieskat
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi matalaan kulhoon tai keittolautaselle. Pese ja raasta sitruunan kuori talteen. Purista sitruunan mehu ja sekoita joukkoon öljy sekä sormisuola. Kääntele sitruunaliemi kalaviipaleiden joukkoon. Anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia.
-
Notkista ricotta lusikalla. Hienonna basilika. Mausta ricotta sitruunankuorella ja basilikalla.
-
Lämmitä halutessasi rieskat joko uunissa, leivänpaahtimessa tai paistinpannulla. Lusikoi rieskalle ricottaa ja nostele marinoituja lohiviipaleita sekä versoseosta päälle. Viimeistele rieskat pirskottamalla öljyä ja rouhimalla mustapippuria pinnalle.