Riisitön sushi on helppo, nopea ja kevyt, mutta maistuu perinteiselle sushille. Pitkää sushirullaa dipataan soijakastikkeeseen ja syödään käsin.
Riisitön sushi
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lohesta nahka ja tummat osat. Leikkaa lohi noin 2 cm x 2 cm paksuisiksi siivuiksi pitkittäin.
- Pese kurkku ja leikkaa hieman lohisiivuja kapeammiksi viipaleiksi pitkittäin.
- Puolita avokado, poista siemen ja kuoret ja leikkaa kumpikin puolikas neljään osaan pitkittäin.
- Aseta norilevy kiiltävä puoli alaspäin leikkuulaudalle. Pursota majoneesituubista raita norilevylle poikittain. Ripottele seesaminsiemeniä raidan päälle.
- Asettele reilusti vesikrassia majoneesinsuuntaisesti norille. Asettele norilevyn päälle myös lohiviipaleita, kurkkua ja avokadoa. Täytteitä saa olla reilusti, mutta pidä mielessä rullan suljettavuus.
- Kostuta norilevyn yläreuna, ja rullaa levy varovasti alhaalta ylöspäin niin, että täytteet jäävät rullan keskelle. Yritä tehdä rullasta mahdollisimman tiivis.
- Jätä rulla lepäämään saumakohta alaspäin sillä aikaa, kun valmistat muut rullat.
- Leikkaa rullat kahteen osaan ja tarjoile soijakastikkeen kanssa.
Vinkki! Rullaamiseen et välttämättä tarvitse sushimattoa.