Soppa365 on lisännyt 224 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Maaret Lyytinen

Riisitön sushi on helppo, nopea ja kevyt, mutta maistuu perinteiselle sushille. Pitkää sushirullaa dipataan soijakastikkeeseen ja syödään käsin.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Riisitön sushi

Ainekset

200
gr
tuoretta lohta
1
kurkku
2
avokadoa
majoneesia
4
norilevyä
seesaminsiemeniä
1
prk
vesikrassia

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka ja tummat osat. Leikkaa lohi noin 2 cm x 2 cm paksuisiksi siivuiksi pitkittäin.
  2. Pese kurkku ja leikkaa hieman lohisiivuja kapeammiksi viipaleiksi pitkittäin.
  3. Puolita avokado, poista siemen ja kuoret ja leikkaa kumpikin puolikas neljään osaan pitkittäin.
  4. Aseta norilevy kiiltävä puoli alaspäin leikkuulaudalle. Pursota majoneesituubista raita norilevylle poikittain. Ripottele seesaminsiemeniä raidan päälle.
  5. Asettele reilusti vesikrassia majoneesinsuuntaisesti norille. Asettele norilevyn päälle myös lohiviipaleita, kurkkua ja avokadoa. Täytteitä saa olla reilusti, mutta pidä mielessä rullan suljettavuus.
  6. Kostuta norilevyn yläreuna, ja rullaa levy varovasti alhaalta ylöspäin niin, että täytteet jäävät rullan keskelle. Yritä tehdä rullasta mahdollisimman tiivis.
  7. Jätä rulla lepäämään saumakohta alaspäin sillä aikaa, kun valmistat muut rullat.
  8. Leikkaa rullat kahteen osaan ja tarjoile soijakastikkeen kanssa.

Vinkki! Rullaamiseen et välttämättä tarvitse sushimattoa.

Hyvä terveys on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Lohikeitto uusiksi! Klassisen lohikeiton haastaja on tässä. Rasvainen lohi raikastuu juuri sopivasti pirteän tomaatin kaverina.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-tomaattikeitto

Ainekset

400
g
ruodotonta kirjolohifileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
sitruunan mehua
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
10
kirsikkatomaattia
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
prk
(n. 250 g) valkoisia papuja
6
dl
kasvislientä
1
oksa
tuoretta rosmariinia
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuutioiksi kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Siirrä kylmään odottamaan keiton valmistumista.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi varsisellerit.
  3. Paista sipuleita ja selleriä kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää kattilaan chili, tomaattipyree ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  4. Kuutioi purkkitomaatit ja lisää kattilaan papujen, kasvisliemen ja rosmariinin oksan kanssa. Anna hautua keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sanni Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Sanni Klemelä

Onko sesonkiherkku löytänyt jo pöytääsi? Tässä maukas ja aromaattinen salaatti, jolla voi aloittaa tutustumisen kotimaiseen varhaskaaliin. Salatti on ruokaisa vegeherkku sellaisenaan ja herkullinen lisäke raskaampien grilliherkkujen seuraan vaikka juhannuspöytään.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän maukkain varhaiskaalisalaatti

Ainekset

1 pieni
varhaiskaali
1
kesäkurpitsa
1
avokado
250
g
kirsikkatomaati
1
Granny Smith omena
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
1
rkl
oliiviöljy
1
rkl
valkoviinietikka
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Pilko varhaiskaali ja ota kesäkurpitsasta ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Laita varhaiskaali ja kesäkurpitsasuikaleet isoon kulhoon.
  2. Pese ja kuori halutessasi omena ja lohko kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää muiden raaka-aineiden joukkoon. Halkaisen avokado, poista kivi ja lohko avokado mukaan salaattiin. Lisää joukkoon myös kourallinen lehtipersilijan ja basilikan lehtiä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Jaa saalaatit pieniin kulhoihin tai tarjoa lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Kevyesti savustetut jauhelihamunat ovat kesän uusi hittiherkku! Niiden sisään kietaistaan juustoa ja jalapeñoja. Lisukkeena nautitaan rouskuvaa popcorn-maissia.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Armadillo eggs eli jauhelihamunat

Ainekset

400
g
naudanjauhelihaa
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savupaprikajauhetta
1
valkosipulinkynsi
1
dl
cheddaria raastettuna
1
dl
tuorejuustoa
8
jalapeñoa
1/2
ruukkua
korianteria
1
tl
chilikastiketta
Lisäksi
1
dl
savustuslastuja

Työvaiheet

  1. Valmistele grillihiillos tai laita kaasugrilli kuumenemaan ¾-teholle. Laita jauheliha kulhoon. Lisää juustokumina, suola ja savupaprika. Kuori ja hienonna valkosipuli, lisää se jauhelihaan. Sekoita ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
  2. Raasta cheddar. Sekoita juustoraaste ja tuorejuusto keskenään. Leikkaa jalapeñoista kanta pois ja koverra sisus tyhjäksi. Täytä jalapeñot juustoseoksella.
  3. Jaa jauheliha kahdeksaan osaan. Muotoile jauheliha täytettyjen jalapeñojen ympärille kananmunan muotoon.
  4. Kostuta savustuslastut ja heitä ne hiilille tai laita savustuslaatikossa grilliin. Grillaa jauhelihamunia kansi kiinni ensin 2 minuuttia, käännä ja grillaa vielä noin 2 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti ja hienonna sillä välin korianteri. Mausta chilikastikkeella ja ripottele korianteri päälle.

Popcorn-maissit

Ainekset

4
sokerimaissia
1/2
ps
mikropopcorneja
sormisuolaa
Glaseerauskastike
50
g
voita
1/2
dl
espressojuomaa
3
rkl
hunajaa
1
tähtianis

Työvaiheet

  1. Laita kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  2. Jos käytät tuontimaissia, esikeitä maisseja 5 minuuttia. Kotimaista maissia ei tarvitse keittää.
  3. Valmista popcornit. Rouhi puolet popcorneista käsin.
  4. Kuumenna grilli täydellä teholla. Grillaa maisseja 5–10 minuuttia välillä käännellen ja penslaa niitä glaseerauskastikkeella. Esikeitetyille maisseille riittää 5 minuuttia. Pyörittele maissit kauttaaltaan popcornrouheessa. Tarjoa heti sormisuolan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 783 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dal Bhat - Linssipata

Ainekset

2
dl
punaisia linssejä
4 1/2
dl
vettä
1
valkosipulin kynsi
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
1
rkl
inkivääriä raasteena
1
tl
juustokuminaa
1
tomaatti
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä noin 20 minuutin ajan.
  2. Hienonna valkosipuli ja punasipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipuleita, inkivääriä ja juustokuminaa noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  4. Lisää tomaattikuutiot ja sipulimausteseos linssien joukkoon. Kuumenna vielä kertaalleen ja mausta lopuksi suolalla.

Kommentit (0)