Muurikalla paistuu mahtavan hyvä ja helppo setti. Purista paahtuneista sitruunoista lisämakua kaloille ja lusikoi päälle jugurttikastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + 30 min
Helppo
Rukiiset pikkusiiat ja muurikkakasvikset
Ainesosat
4
pientä siikaa
1½
rkl
karkeaa merisuolaa
1
dl
ruisjauhoja
1
varhaiskaali
nippu retiisejä
1
sitruuna
tuoretta timjamia
voita paistamiseen
Vaiheet
- Suomusta siiat, poista päät ja sisälmykset. Jos ostat kalan kaupasta, kalatiskin pannusiiat ovat valmiiksi suomustettuja ja perattuja.
- Viillä kummallekin puolelle kylkiä muutama viilto. Ripottele kaloille merisuolaa. Anna suolaantua huoneenlämmössä 30 minuuttia. Kääntele kaloja muutaman kerran suolaantumisen aikana.
- Poista kaalin uloimmat lehdet ja lohko kaali. Pese retiisit. Pese ja halkaise sitruuna.
- Pyyhi siioista suola. Kieritä kalat ruisjauhoissa. Silppua kalojen sisälle reilusti tuoretta timjamia.
- Kuumenna grilli tai muurikka. Paista kalat reilussa nokareessa voita molemmin puolin. Lisää kaali, retiisit ja sitruunat kypsymään noin 10 minuutiksi.
Jugurttikastike
Ainesosat
2
dl
kreikkalaista jugurttia
½
dl
tilliä silputtuna
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta
½
rkl
sinappia
½
rkl
juoksevaa hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Notkista jugurtti. Silppua tilli ja raasta pestyn sitruunan kuori.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen ja tarjoa pannusiikojen kanssa.