
Muurikalla paistuu mahtavan hyvä ja helppo setti. Purista paahtuneista sitruunoista lisämakua kaloille ja lusikoi päälle jugurttikastiketta.
Rukiiset pikkusiiat ja muurikkakasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Suomusta siiat, poista päät ja sisälmykset. Jos ostat kalan kaupasta, kalatiskin pannusiiat ovat valmiiksi suomustettuja ja perattuja.
- Viillä kummallekin puolelle kylkiä muutama viilto. Ripottele kaloille merisuolaa. Anna suolaantua huoneenlämmössä 30 minuuttia. Kääntele kaloja muutaman kerran suolaantumisen aikana.
- Poista kaalin uloimmat lehdet ja lohko kaali. Pese retiisit. Pese ja halkaise sitruuna.
- Pyyhi siioista suola. Kieritä kalat ruisjauhoissa. Silppua kalojen sisälle reilusti tuoretta timjamia.
- Kuumenna grilli tai muurikka. Paista kalat reilussa nokareessa voita molemmin puolin. Lisää kaali, retiisit ja sitruunat kypsymään noin 10 minuutiksi.
Jugurttikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Notkista jugurtti. Silppua tilli ja raasta pestyn sitruunan kuori.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen ja tarjoa pannusiikojen kanssa.