
Ruohosipuli on kananmunan kaveri. Kukinnot tuovat kevään lautaselle.
Ruohosipuli-munakastike ja paistettu siika
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi sipuli. Yhdistä kattilassa maito, sipuli, laakerinlehdet, neilikat ja valkopippurit. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja sekoita silloin tällöin pohjaa myöten. Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna seistä 10 minuuttia.
-
Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ne kylmän veden alla.
-
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita 1–2 minuuttia, kunnes jauhot hieman kiehahtavat.
-
Kun voi-jauhoseos muuttuu hivenen vaaleammaksi, nosta kattila liedeltä ja lisää lämmin, maustettu maito ohuena nauhana siivilän läpi suuruksen joukkoon, muutamassa erässä. Sekoita välillä voimakkaasti, kunnes kastike on tasaista ja lisää vasta sitten uusi erä maitoa.
-
Kuumenna kastike kiehuvaksi, sekoita ja anna sen poreilla ja saostua hiljalleen ilman kantta 5–8 minuuttia. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten. Lisää mausteet.
-
Hienonna ruohosipuli. Kuori ja pilko munat. Lisää ne kastikkeeseen. Koristele kukinnoin.
-
Paista kalat voissa molemmin puolin kullanruskeiksi. Mausta tillillä ja suolalla.