Italialainen panzanella on "köyhän keittiön" herkuimpia helmiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Savukala-panzanella
Ainesosat
1
valkosipulinkynsi
4
viipaletta vaaleaa leipää (ciabattaa, focacciaa ja paahtoleipää)
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valeaa balsamicoa
20
(eriväristä) kirsikkatomaattia
400
g
lämminsavustettua kalaa (esim. lohta)
1
salaatti- eli kevätsipuli
2
rkl
kapriksia
1
ruukku basilikaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Kuori valkosipuli ja lämmitä se oliiviöljyn kanssa pannussa. Kuutioi leipäviipaleet ja lisää ne pannuun. Ruskista kevyesti. Poista valkosipulinkynsi ja kaada leipäkuutiot isoon kulhoon.
- Lisää balsamico. Halkaise tomaatit, purista sisus kevyesti leipäkuutioiden joukkoon ja pudota puolikkaat kulhoon. Sekoita hyvin.
- Kuutioi kala. Leikkaa sipuli renkaiksi. Lisää kala, sipulit, kaprikset ja basilikanlehdet kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita kevyesti ja tarjoa heti.