Frittata on kesäkeittiön täsmäruoka. Kun jääkaapistasi löytyy keitettyjä uusia perunoita, kananmunia ja kimpale savukalaa, ihanan tuhti uunimunakas on hetkessä valmis.
Savukalafrittata
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäsipuli renkaiksi. Hienonna varret.
- Paista perunat uuninkestävässä valurautapannussa (ø 28 cm). Lisää sipulirenkaat ja anna niiden kuullottua. Murenna päälle savukala kimpaleiksi. Lisää kaprikset, tilli ja hienonnetut sipulinvarret.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää mausteet. Kaada seos pannuun ainesten päälle. Anna munakkaan kypsyä hellalla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes munakas hyytyy ja saa kauniin värin.
- Ripottele päälle kapriksia ja silputtua tilliä.