Frittata on kesäkeittiön täsmäruoka. Kun jääkaapistasi löytyy keitettyjä uusia perunoita, kananmunia ja kimpale savukalaa, ihanan tuhti uunimunakas on hetkessä valmis.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min
Helppo
Savukalafrittata
Ainesosat
4-6
keitettyä uutta perunaa
1
kesäsipuli varsineen
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
kapriksia
300
g
lämminsavulohta
8
munaa
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
tuoretta tilliä ja kapriksia
Vaiheet
- Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäsipuli renkaiksi. Hienonna varret.
- Paista perunat uuninkestävässä valurautapannussa (ø 28 cm). Lisää sipulirenkaat ja anna niiden kuullottua. Murenna päälle savukala kimpaleiksi. Lisää kaprikset, tilli ja hienonnetut sipulinvarret.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää mausteet. Kaada seos pannuun ainesten päälle. Anna munakkaan kypsyä hellalla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes munakas hyytyy ja saa kauniin värin.
- Ripottele päälle kapriksia ja silputtua tilliä.