Lohi ja kiinankaali imaisevat nopeasti herkulliset maut itseensä.
Seesamilohi ja kiinankaalia
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa lohipala neljään osaan.
- Sekoita kastike.
- Paahda seesaminsiemeniä pannulla minuutti tai pari, kunnes siemenet saavat väriä.
- Lohko kiinankaali. Kuumenna pannussa öljy. Paista lohkoja kuumalla pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta.
- Kaada puolet kastikkeesta kiinankaaleille. Anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta kiinankaalit odottamaan.
- Pyyhi paistinpannu. Laita lohipalat nahka alaspäin kuumalle pannulle. Paista, kunnes nahka on ruskistunut.
- Käännä palat vuorotellen kummallekin kyljelleen paistumaan muutamaksi minuutiksi. Kaada loppu kastike lohipalojen päälle. Anna kiehahtaa. Ripottele päälle seesaminsiemenet.
Vinkki! Samalla kaavalla syntyy paistettu lohi ilman soijakastiketta. Purista vain lopuksi päälle tiraus sitruunamehua ja rouhi mauksi valkopippuria ja suolaa.