Silakka on täydellinen kala maustettavaksi, sillä sen oma maku kurkistaa voimakkaankin mausteseoksen alta.
Seesamisilakat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Levitä fileet leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa ja rouhi päälle chiliä.
- Pilko kevätsipulit. Sekoita sinapin joukkoon inkivääritahna. Levitä fileille sinappi-inkivääritahnaa ja ripottele päälle sipulisilppua. Käännä fileet kalan muotoon.
- Sivele fileiden päälle teriyakikastiketta ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Kypsennä fileitä uunissa 15–20 minuuttia.
- Tarjoa riisin, kevätsipulisilpun ja teriyakikastikkeen kanssa.
Vinkki! Seesamisilakat voi tehdä myös muikuista.