Pekoni, siideri ja tuore kirveli höystävät sinisimpukat, jotka ovat aitoa pikaruokaa. Osta valmiiksi puhdistettuja simpukoita, jos haluat päästä pöydän ääreen jopa vartissa.
Sinisimpukat siiderissä
Ainekset
Työvaiheet
-
Kumoa simpukat tiskialtaaseen ja laske päälle kylmää vettä. Irrota simpukoista sammalmaiset parrat saksilla. Poista rikkinäiset simpukat. Napauta avoinna olevia simpukoita pöytää vasten. Heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu.
-
Kuori ja viipaloi sipulit. Sulata voi kannellisessa laakeassa kattilassa ja lisää sipulit sekä pekoni. Paista muutama minuutti. Lisää timjami ja siideri. Anna seoksen kiehua voimakkaasti 4 minuuttia.
-
Laita simpukat kattilaan, peitä kannella ja kypsennä kattilaa välillä ravistaen 4–5 minuuttia, simpukoiden koosta riippuen.
-
Nosta simpukat reikäkauhalla kulhoon. Poista kiinni jääneet simpukat. Peitä kannella.
-
Erottele keltuainen kulhoon ja lisää ranskankerma. Lisää kauhallinen kuumaa simpukkalientä ja sekoita. Kaada ranskankermaseos takaisin kattilaan koko ajan sekoittaen. Lämmitä varovasti, jotta kastike ei erotu.
-
Kaada kuuma kastike simpukoiden päälle ja sekoita. Rouhi joukkoon mustapippuria ja revi pinnalle kirveliä. Purista päälle sitruunamehua.
Vinkki Voit käyttää kirvelin tilalla lehtipersiljaa.