
Maukkaiden vihannesten kanssa kypsyvä mehevän sitruunainen lohi on myös mainio juhlaruoka.
Sitruunalohi ja kreikkalaiset kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pyyhi lohen pinta ja sisäpuoli talouspaperilla. Hiero suolaa kalan sisään ja pintaan. Viipaloi sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Laita sitruuna ja oregano lohen sisään.
- Pese ja lohko perunat. Halkaise tomaatit. Lohko munakoiso ja silppua valkosipuli.
- Lisää kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää oliivit ja murustele feta kasvisten pintaan.
- Purista sitruunan mehu ja sekoita se öljyyn. Kaada öljy kasvisten päälle. Rouhi pinnalle pippuria. Nosta viereen kirjolohi.
- Kypsennä kasviksia ja kalaa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat mehevän kypsiä.
Vinkki! Jos teet samasta kalasta uunilohen ja keiton, leikkaa kalan pääpuolelta kolmannes talteen. Poista pää, fileoi kala ja kuutioi fileet. Voit pakastaa kuutiot keittoa varten.