Suolasitruunakala
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita tahnasta. Puolita sitruunat ja poista siemenet. Hienonna sitruunat, persilja ja valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon juustokumina ja öljy.
-
Laita nieriäfileet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele fileille ½ tl suolaa.
-
Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Laita kikherneet kulhoon ja sekoita joukkoon loppu suola ja öljy. Pese ja leikkaa appelsiini kuorineen kapeiksi lohkoiksi. Levitä kikherneet ja appelsiinilohkot fileiden ympärille pellille.
-
Levitä sitruunatahna kalafileille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.
-
Valmista kastike. Puolita suolasitruuna, poista siemenet ja hienonna sitruuna kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, appelsiinimehu ja pippuri. Tarjoa kalan ja kikherneiden kanssa.
Vinkki Lisukkeeksi sopii hyvin couscous.