
Teriyakilohta uunissa! Tämä uunilohi saa makunsa valmiin teriyakikastikkeen lisäksi chilihiutaleista ja sitruunasta. Tarjoa misolla maustetun muusin kanssa.
Kun kotimainen arkiruokaklassikko uunilohi ja perunamuusi kohtaa japanilaisen makumaailman on lopputulos takuulla maistuva mutta silti vaivattoman helppo.
Kokonainen lohifilee sivellään teriyakikastikkeella, johon sekoitettuna makua syventävät chilihiutaleet sekä sitruunankuori ja -mehu. Lohi paistetaan uunissa mehevän kypsäksi ja maustekastike muuttuu pinnalla ihanan tahmeaksi. Lohen lisäksi perunamuusi saa japanilaisen kosketuksen.
Tällä kertaa muusiin ei käytetä maitoa, vaan sitä ohennetaan pikkuhiljaa perunoiden keitinvedellä. Perunamuusi maustetaan voilla, johon on sekoitettu vaaleaa misotahnaa. Sen avulla muusin maut sointuvat teriyakilohen kanssa saumattomasti.
Teriyaki-uunilohi ja misomuusi
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita muusista. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Tähän menee noin 15 minuuttia.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Pese ja raasta sitruunan kuori kulhoon ohueksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää kulhoon. Sekoita teriyakikastike, chilihiutaleet ja suola joukkoon. Lusikoi seos tasaisesti lohen päälle. Kypsennä uunissa 10–15 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
-
Sekoita pehmeä voi ja misotahna yhteen. Ota perunoiden keitinlientä talteen n. 3 desiä. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää misovoi ja keitinlientä vähän kerrallaan, kunnes muusi on sopivan paksua.
-
Ota lohi uunista ja purista sitruunamehu kalan pinnalle. Tarjoa lohi muusin ja hienonnetun korianterin kanssa.
Kiitos mielenkiintoisesta reseptistä, taidanpa kokeilla. Misoa olen käyttänyt lohen maustamisessa ennenkin, mutta tuo muusin maustaminen on jännittävä idea!