Suomalainen ja japanilainen ruokakulttuuri sopivat mainiosti yhteen!
Karamellisoidut teriyakimuikut nautitaan raikkaan oluen kera. Kokeile vaikkapa japanilaista Asahia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Teriyakimuikut
Ainesosat
400
g
pieniä perattuja muikkuja
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
Teriyakikastike
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
tamarisoijaa
4
rkl
miriniä (esim. Blue Dragon)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä
Vaiheet
-
Valitse mahdollisimman pieniä muikkuja. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.
-
Sulata voi pannussa ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin
10 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla. -
Tee teriyakikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen aineet pannuun ja kiehauta.
-
Siirrä muikut takaisin pannuun. Pyörittele kaloja kastikkeessa, kunnes ne hieman karamellisoituvat pinnaltaan. Tarjoa heti.