Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukas turska ja tuliset jalopenot ovat mainio makupari. Lastaa tortillat kalafileillä, kasviksilla ja kevennetyllä tortillakastikkeella, jossa maistuvat korianteri ja limetti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Turskatortillat

Ainekset

400
g
pakasteturskaa sulatettuna
1
tl
suolaa
2
vihreää jalopenoa
Korianterijogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia
½
ruukku
korianteria hienonnettuna
1
rkl
limetin mehua
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
5
dl
rapeaa salaattia
2
esikeitettyä maissia
½
punasipuli
2
avokadoa
12
pientä maissitortillaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Kuivaa turskafileet talouspaperilla ja mausta suolalla. Hienonna jalopenot.
  2. Sekoita jugurtin joukkoon korianteri. Mausta tilkalla limetin mehua sekä ripauksella suolaa ja sokeria.
  3. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa maissinjyvät irti tähkistä. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja avokado viipaleiksi.
  4. Paista kalafileet jalopenojen kanssa kypsiksi tilkassa öljyä. Kuumenna tortillalettuja hetki joko kuumassa uunissa tai paistinpannulla. Lusikoi tortillalle korianterijugurttia ja nosta jugurtin päälle kalaa ja kasviksia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Sinappihauki on vaivaton ja nopea, sillä se kypsyy samaan tahtiin uusien perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappihauki

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
täysjyväsinappia
1
luomusitruuna
500
g
terttutomaatteja
1
valkosipuli
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½–1
rkl
voita
1
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa haukifilee annospaloiksi.
  2. Sekoita öljy ja sinappi yhteen.
  3. Pese ja viipaloi sitruuna. Pese tomaatit. Irrota valkosipulista kynnet, kuori ne ja leikkaa pitkittäin viipaleiksi.
  4. Mausta haukipalat suolalla ja valkopip-purilla. Levitä sinappiöljy, sitruunaviipaleet ja valkosipuli kalapalojen pinnalle.
  5. Kuumenna paistinpannu tai muurikka. Paista haukiviipaleita 5 minuuttia voissa. Lisää tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia eli kunnes kala on mehevän kypsää. Viimeistele sinappihauki tuoreella tillillä.

Vinkki Voit kypsentää kalat ja tomaatit ilman voita 200-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Marja Samuli

Pienkahvipaahtimon perustaja Svante Hampfin kesään kuuluu suolainen voileipäkakku eli sillitorttu.

”Näyttävä voileipäkakku eli silltårta on serkkujeni bravuuri, jonka he valmistavat kesäpöytäämme maalla. Kakku koristellaan aina ruohosipulinkukilla.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sillitorttu eli silltårta

Ainekset

75
g
voita
150
g
pehmeää mallas-ruisleipää (esim. Pågenin Tumma viettelys)
Täyte
2
liivatelehteä
1
punasipuli
1
nippu tilliä
75
g
matjessilliä (säästä 2 rkl lientä)
100
g
lasimestarinsilliä
30
g
anjovisfileitä
3
dl
kermaviiliä
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi
2
kananmunaa
1
ruukku ruohosipulia
1
pieni punasipuli
ruohosipulin tai muita syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Kaada voisula monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan leipä. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi seokseksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22 cm) leivinpaperilla ja painele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
  3. Liota liivatelehtiä 5–10 min kylmässä vedessä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Ota 2 rkl matjessillin lientä talteen. Leikkaa sillit ja anjovikset pieniksi paloiksi kulhoon ja lisää sekaan tillisilppu, kermaviili ja tuorejuusto.
  5. Kuumenna matjessilliliemi kattilassa. Lisää puristellut pehmenneet liivatelehdet ja sekoita, kunnes liivatelehdet ovat liuenneet liemeen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja yhdistä sitten liemi silliseokseen. Kaada täyte vuokaan leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta.
  6. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi hyytymään.
  7. Kumoa hyytynyt kakku ylösalaisin tarjoiluvadille, niin että täyte jää piiloon leipäkuoren alle. Keitä kananmunat kovaksi (8 minuuttia), kaada vesi pois, anna kananmunien pinnan kuivua ja upota sitten jääkylmään veteen viilenemään. Kuori munat ja erottele keltuaiset valkuaisista. Hienonna valkuaiset ja halutessasi myös keltuaiset haarukalla muruksi.
  8. Hienonna ruohosipuli ja kuorittu punasipuli. Koristele kakku hienonnetulla kananmunalla, ruohosipulilla ja punasipulilla. Viimeistele ruohosipulinkukilla tai muilla syötävillä kukilla ja nosta tarjolle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastu munakoisoon yrttisen pastan muodossa! Tämä herkkupasta valmistuu alle puolessa tunnissa ja sopii siksi kiireisellekkin kokkaajalle.

Ilman juustoa munakoisopasta on ihana vegaaninen herkku! Juuston ystävät voivat halutessaan raastaa pinnalle parmesaania tai esimerkiksi murustella fetaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen munakoisopasta

Ainekset

800
g
munakoisoa
tilkka
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
suolaa
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2
rkl
hienonnettua basilikaa
2
rkl
hienonnettua minttua
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
LISÄKSI
300
g
pastaa
Päälle halutessasi
juustoa/ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle vähän öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmeää.
  2. Valmista sillä aikaa marinadi: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele marinoituihin munakoisoihin.

Kommentit (0)