
Kuorruta lohi vaihteeksi tyrnillä.
Tyrnillä kuorrutettu uunilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin paahdetut chili-hunajaporkkanat (ks. ohje alhaalla) ja laita ne kypsymään uuniin.
- Leikkaa lohi neljään palaan. Sivele 1 rkl öljyä uunivuoan poh-jalle ja laita lohipalat vuokaan.
- Painele tyrnit kulhossa soseeksi esimerkiksi kauhalla. Hienonna rosmariini ja sekoita se tyrnisoseeseen. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä tyrnisose lohipalojen pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Paahdetut chili-hunajaporkkanat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja halkaise porkkanat. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
- Sekoita chili, valkosipuli, hunaja ja suola pehmeään voihin.
- Hiero voiseos porkkanoihin, laita porkkanat uunivuokaan, purista sitruunamehua päälle ja paahda uunissa 30 minuuttia. Laita tyrnilohi uuniiin, kun porkkanat ovat kypsyneet 15–20 minuuttia.
(4 annosta, 35 min)