Käyttäjä14828 on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Uunilohi on meidän perheen pelastus. Helppo, nopea ja maistuva. Kunhan ei pidä uunissa liian kauan.

800 g lohifilee
½ tl sitruunapippuria
½ tl suolaa
2,5 dl kermaa
1 sitruuna

Kalan pinnalle: Tilliä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30-40
Vaikeustaso
Helppo

Uunilohi

Työvaiheet

Huuhdo filee kylmällä vedellä.
Poista siitä ruodot ja nahka.
Voit halutessasi leikata fileen jo valmiiksi annospaloiksi.
Kaada vuokaan ruokakerma. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja laita puolet viipaleista vuokaan.
Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.
Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 – 40 min.
Ripota kypsän kalan pinnalle hienonnettua tilliä ja loput sitruunaviipaleet.
Tarjoa uunilohi perunoiden tai riisin kanssa sekä raikkaan salaatin kanssa!

Alkuperäinen resepti: https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/uunilohi/

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2462 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Janssoninkiusaus on ruot­salaista husmanskostia parhaimmillaan. Mauk­kaimman lopputuloksen saat, kun kuorit ja viipa­loit perunat itse ja maltat antaa kiusauksen hautua pehmeän kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Janssoninkiusaus

Ainekset

n. 900
g
kiinteitä perunoita
2
sipulia
25
g
voita
½
tl
suolaa
1
rs (125/79 g)
anjoviksia
4
dl
kuohukermaa
¼
tl
mustapippuria
Pinnalle
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 astee­seen. Voitele uunivuoka.
  2. Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja viipaloi sipulit.
  3. Sulata voi pannussa ja kuullota siinä sipulit pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  4. Levitä puolet perunoista vuokaan ja mausta suolalla. Lisää sipulit.
  5. Valuta anjoviksista liemi kulhoon, lisää kerma ja mustapippuri. Asettele fileet vuokaan tasaisin välein. Lisää loput perunat.
  6. Kaada kerma-liemiseos vuokaan. Lisää voi nokareina kiusauksen pinnalle.
  7. Paista uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2462 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapea leipämuru yhdistettynä suolaisen anjoviksen puraisuun tekee pastasta astetta parempaa arkiruokaa. Anjovis hajoaa kuuman öljyn joukkoon ja antaa ruualle säväyksen, jota chili ja valkosipuli komppaavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Anjovispasta

Ainekset

400
g
linguinepastaa tai spagettia
1
prk (125/79 g)
anjoviksia
3
valkosipulinkynttä
1–2
punaista chiliä
100
g
lehtikaalia
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
Leipämuru
50
g
kuivahtanutta leipää
2
rkl
oliiviöljyä
3
lehtipersiljanoksaa

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Valuta ja hienonna anjovikset. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hienonna chilit. Poista chileistä siemenet. Leikkaa lehtikaaleista ko­va lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet.
  3. Tee leipämuru. Hienonna leipä veitsellä. Murua tulisi olla noin 2 dl. Lämmitä öljy paistinpannussa ja paista leipämurut rapeiksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se leipämurun joukkoon. Kaada murut talouspaperin päälle valumaan. Pyyhi pannu puhtaaksi.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Kuumenna öljy pannussa, lisää anjovikset ja paista, kunnes kalat alkavat liueta öljyn joukkoon. Lisää valkosipulit ja chili. Paista sekoittaen minuutti ja lisää lehtikaali.

  6. Nostele kypsä pasta suoraan kattilasta pannulle pastakauhan avulla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

  7. Purista sitruunasta mehua 1 rkl pastan joukkoon. Mausta ruoka mustapippurilla.

  8. Jaa pasta lautasille ja ripottele rapeaa leipämurua päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1280 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkullinen pyttis syntyy tällä kertaa bataatista ja pikkupaketista pekonia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattipyttis

Ainekset

600
g
kuorittuja ja kuutioituja bataatteja
1
rkl
rypsiöljyä
1
iso punasipuli
1
pkt (noin 150 g)
pekonilastuja tai -kuutioita
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
tl
jauhettua savupaprikaa
3/4 tl + ¼ tl
suolaa
½ tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
3
kananmunaa
1
vihreä chili
1
kevätsipulin varsi

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia puolikypsäksi, riippuen kuutioiden koosta. Kuori ja leikkaa sillä aikaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista punasipulia ja pekonia noin 5 minuuttia. Valuta bataatit ja valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Mausta savupaprikalla, suolalla ja pippurilla ja jatka paistamista noin 10 minuuttia sekoitellen, kunnes bataatti saa hieman väriä.

  2. Tee kananmunille kolot pyttipannuun ja riko kananmunat niihin. Mausta lopulla suolalla ja pippurilla. Paista muutama minuuttia, kunnes valkoinen osa on hyytynyt. Hienonna pyttiksen pinnalle vihreää chiliä ja kevätsipulia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 204 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kauppojen pakaste- ja kylmäaltailta löytyy jo useita erilaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja broilerille. Sulata pakastettu ”vegekana” rauhassa jääkaapissa, mausta, ja paista sitten pannulla. Nosta palat salaatin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegekana-nuudelisalaatti

Ainekset

150
g
punakaalia
150
g
porkkanaa
2
kevätsipulia varsineen
100
g
täysjyvänuudeleita
noin 200
g
kasvipohjaisia ”kanasuikaleita”
1
rkl
rypsiöljyä
1–2
tl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
kourallinen cashewpähkinöitä
1
ruukku
tuoretta korianteria
Kastike
1
limetin raastettu kuori
1
limetin mehu
3
rkl
sweet chili -kastiketta
2
tl
soijakastiketta
1
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettua vegekanaa, ota pakkaus mielellään jo edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin.
  2. Sekoita ensin kastikkeen aineet yhteen.
  3. Suikaloi punakaali. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Silppua kevätsipuli.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita nuudelien joukkoon punakaali, porkkanat, kevätsipuli ja kastike.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kanapalat ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pannulle hienonnettu valkosipuli ja soijakastike ja jatka paistamista, kunnes vegekanassa on kaunis ruskea paistopinta. Mausta lopuksi mustapippurilla.
  6. Lisää vegekanapalat nuudelisalaatin joukkoon. Silppua sekaan reilusti tuoretta korianteria ja ripottele cashewpähkinät joukkoon.

Kommentit (0)