ET-lehti on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tämä helppo uunilohi saa pintaansa appelsiinirenkaita ja rapeita manteleita. Tarjoa kala täysjyväbulgurin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
10 + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunilohi appelsiinikuorrutteella

Ainekset

1
kg
kirjolohi- tai lohifileetä
4
rkl
teriyakikastiketta
2
appelsiinia
1
dl
kuorellisia manteleita
1
dl
granaattiomenansiemeniä
pieni pala inkivääriä

Työvaiheet

  1. Sivele lohen pintaan teriyakikastiketta leivinsiveltimellä.
  2. Kuori inkivääripala ja raasta se fileen päälle. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi. Asettele appelsiinirenkaat kalafileen päälle. Ripottele päälle manteleita.
  3. Kypsennä kalaa 200-asteessa 20-30 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää.
  4. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Koristele kala siemenillä.

Kommentit (1)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makea munakas näyttää ihan letulta mutta ei sisällä grammaakaan jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkkärimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
tl
sokeria
1/2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
kardemummaa
1/2
dl
kauramaitoa
Lisäksi
1 1/2
dl
pakastemarjoja kohmeisina
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
manteleita rouhittuna
margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Riko munien rakenne vispilällä kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kauramaito. Paista margariinissa paistinpannulla yksi kerrallaan kaksi isoa munakasta.
  2. Nauti munakas kohmeisten marjojen, jogurtin, hunajan ja rouhittujen manteleiden kanssa.

Vinkki Munaa monipuolisempaa ja helpompaa raaka-ainetta saa hakea. Munan voi kypsentää ja maustaa melkein millä tavalla vaan, ja mieleisiin
kasviksiin ja täysjyväviljatuotteisiin yhdistettynä se muodostaa ravitsemuksellisesti ihanteellisen annoksen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen ja maukas pasta valmistuu hetkessä treenin jälkeen. Papupastat sisältävät keskimäärin neljä kertaa enemmän proteiinia kuin tavallinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokka-pinaattipasta

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
tl
öljyä
1
prk (n. 350 g)
artisokkia suolaliemessä
1
dl
pakastepinaattia sulatettuna
1 1/2
dl
kreikkalaista jogurttia (6% rasvaa)
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
3
dl
babypinaattia
1
rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
150
g
papupastaa (esim. Risenta)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna valkosipulinkynsi ja paista pannulla öljyssä pari minuuttia.
  2. Valuta artisokansydämet ja pakastepinaatti. Puolita artisokat ja lisää pannulle yhdessä pinaatin kanssa. Jatka paistamista toiset pari minuuttia. Lisää pannulle jogurtti ja mausteet ja kuumenna seos vielä kertaalleen.
  3. Paahda toisella paistinpannulla yhtä aikaa pinjansiemenet kauniin ruskeiksi.
  4. Yhdistä kuuma pasta ja artisokka-pinaatti-jogurttiseos ja lisää joukkoon tuore pinaatti. Viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kuin mummolassa! Keitä perunat ja poristele pannulla perinteisen herkullinen makkarakastike. Aikamatkaan ei tarvita mitään muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkarakastike

Ainekset

½
(à 500 g)
lenkkimakkaraa
2
sipulia
50
g
voita
½
dl
vehnäjauhoja
5
dl
vettä
½
lihaliemikuutiota
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
sinappia
mustapippuria
Viimeistelyyn
persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Sulata voi pannussa. Ruskista makkaroita ja sipulia, kunnes sipuli on pehmennyt.
  3. Lisää jauhot ja paista ahkerasti käännellen muutama minuutti.
  4. Lisää vesi ja sekoittele. Murusta pannulle lihaliemikuutio.
  5. Mausta tomaattipyreellä, sinapilla ja mustapippurilla. Anna porista 10 minuuttia, kunnes kastike on koostumukseltaan sopivan paksua. Tarkista maku.

Kommentit (0)