
Ihanan raikas vihreä kastike lohelle syntyy kurkusta, tillistä ja lehtipersiljasta. Kaaleista ruusukaali ja parsaaali ovat vatsaystävällisimpiä.
Uunipaahdettuja kasviksia ja lohta
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa paprikat ja munakoisot suupalan kokoisiksi kulhoon. Puolita isoimmat ruusukaalit ja lisää kulhoon. Mittaa joukkoon öljy, ½ tl suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin.
-
Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi uunipellille. Mausta lohipalat ½ tl suolalla. Levitä kasvikset lohen ympärille. Kypsennä lohi-kasvispeltiä 175 asteessa 15–20 minuuttia lohipalojen paksuudesta riippuen.
-
Leikkaa kurkku muutamaksi palaksi. Laita kurkkupalat ja muut kastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
-
Lusikoi kastiketta valmiin ruuan pinnalle tai tarjoa erikseen.