
Nopeasti paistettu hauki saa lisukkeeksi uunissa ihanan pehmeiksi hautuneita sipuleita, joiden päältä löytyy rapeita leipäpaloja.
Valkosipulihauki ja leipäkuorrutetut uunisipulit
Ainekset
Työvaiheet
- Jos fileessä on vielä y-ruoto, leikkaa se pois. Aseta filee alustalle fileen ulkopinta alaspäin ja viillä terävällä veitsellä aivan ruotorivin vierestä, veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella ja poista ruotopala.
- Leikkaa ruodoton filee neljään palaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla, anna maustua 15 minuuttia.
- Halkaise valkosipulinkynnet kuorineen. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää voi, valkosipulit ja laakerinlehdet. Anna voin sulaa ja kun kiehuminen loppuu, säädä liesi keskilämmölle. Paista kaloja, ruskistuneella voilla valellen, 3–4 minuuttia/puoli kalan paksuudesta riippuen.
- Viimeistele hauki sitruunamehulla.
Leipäkuorrutetut uunisipulit
Ainekset
Työvaiheet
- Kytke uunin grillivastus päälle ja kuumenna uuni 220–250 -asteiseksi.
- Kuori ja halkaise salotit ja punasipulit. Leikkaa isojen sipuleiden puolikkaat vielä kahdeksi lohkoksi. Laita sipulit uunivuokaan. Valuta balsamicokastike ja ripottele suola ja pippuri sipuleille. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
- Raasta juusto. Laita juusto, leipä, oregano ja chili tehosekoittimeen ja hienonna murumaiseksi. Lisää öljy. Levitä leipämuru ja oliivit paahtuneiden sipuleiden pinnalle ja laita vuoka uuniin vielä 5 minuutiksi.