
Muodolla ei ole väliä, maku ratkaisee! Parmesaanin ja pankojauhojen yhdistelmä tekee XL-kalapuikkojen pinnasta ekstrarapean ja maukkaan. Kalapuikkojen kanssa maistuvat murskatut sitruunapotut ja helppo tartarkastike.
Voit valmistaa kotitekoisia kalapuikkoja yhtä hyvin niin turska- kuin kuhafileestä. Ideana on leikata fileet kahteen tai kolmeen osaan ja leivittää ne sitten. Näin kalapuikoista tulee isoja ja muodoltaan hauskasti erilaisia.
Tuoreen kalan sijaan voit käyttää yhtä hyvin myös pakastekalaa. Sulata kala tällöin kohmeiseksi, jolloin saat sen paloiteltua parhaiten.
Näiden kalapuikkojen herkullisen paistopinnan salaisuus on tuplaleivitys. Kun kalat on ensin kieritelty vehnäjauhoissa ja kananmunassa, ne dipataan vielä parmesaanilla maustettuihin pankojauhoihin. Näin pinnasta tulee paitsi rapea, myös erityisen maukas.
Leivitykseen tarvittavia pankojauhoja löydät isojen markettien Japani-hyllystä. Voit vaihtaa erikoisjauhot myös karkeaksi murennettuun, kuivahtaneeseen vaaleaan leipään, joka antaa paistopintaan samankaltaista ilmavuutta.
XL-kalapuikot ja sitruunapotut
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita perunoista. Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa tartarkastike ja valmistele kalapuikot.
- Sekoita kastikkeen ranskankerma, majoneesi, kurpitsapikkelssi ja kaprikset keskenään. Purista sitruunamehu ja hienonna tilli joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja mausta suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi puikoksi. Riko kananmuna lautaselle, mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle ja pankojauhot kolmannelle. Raasta parmesaani ja sekoita se pankojauhoihin.
- Viimeistele perunat. Kaada keitinvesi pois ja murskaa perunat kevyesti kauhalla painellen. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita kuoriraaste, voi ja suola perunoihin.
- Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa. Paista voissa paistinpannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa perunan ja tartarkastikkeen kanssa.
Maku ratkaisee? Muodolla ei ole väliä? Entäs hinnalla?
kuhafilee 34,90/kg
turskafilee 25,90/kg
parmesaani 40,-/kg
panko 18,60/kg
vrt
pakaste fileekalapuikko 6,70/kg
Kiitos hyvästä huomiostasi! Jos haluaa hintaa alas, voi käyttää myös pakastekalaa (seitiä tai turskaa). Pankojauhot voi vaihtaa karkeaksi murennettuun, kuivahtaneeseen vaaleaan leipään, joka antaa paistopintaan samankaltaista ilmavuutta.