Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 169 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Muodolla ei ole väliä, maku ratkaisee! Parmesaanin ja pankojauhojen yhdistelmä tekee XL-kalapuikkojen pinnasta ekstrarapean ja maukkaan. Kalapuikkojen kanssa maistuvat murskatut sitruunapotut ja helppo tartarkastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

XL-kalapuikot ja sitruunapotut

Ainekset

600
g
turska- tai kuhafileetä
1
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
panko- tai korppujauhoja
½
dl
parmesaania raasteena
n. 1
rkl
voita paistamiseen
Tartarkastike
1
dl
ranskankermaa
½
dl
majoneesia
2
rkl
kurpitsapikkelssiä
1
rkl
kapriksia
2
tl
sitruunamehua
1
rkl
tilliä hienonnettuna
Sitruunapotut
10
puikulaperunaa
1
sitruunan kuori
2
rkl
voita huoneenlämpöisenä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa tartarkastike ja valmistele kalapuikot.
  2. Sekoita kastikkeen ranskankerma, majoneesi, kurpitsapikkelssi ja kaprikset keskenään. Purista sitruunamehu ja hienonna tilli joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja mausta suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi puikoksi. Riko kananmuna lautaselle, mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle ja pankojauhot kolmannelle. Raasta parmesaani ja sekoita se pankojauhoihin.
  4. Viimeistele perunat. Kaada keitinvesi pois ja murskaa perunat kevyesti kauhalla painellen. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita kuoriraaste, voi ja suola perunoihin.
  5. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa. Paista voissa paistinpannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa perunan ja tartarkastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Maku ratkaisee? Muodolla ei ole väliä? Entäs hinnalla?

kuhafilee  34,90/kg

turskafilee  25,90/kg

parmesaani  40,-/kg

panko  18,60/kg

vrt

pakaste fileekalapuikko  6,70/kg

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiostasi! Jos haluaa hintaa alas, voi käyttää myös pakastekalaa (seitiä tai turskaa). Pankojauhot voi vaihtaa karkeaksi murennettuun, kuivahtaneeseen vaaleaan leipään, joka antaa paistopintaan samankaltaista ilmavuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunilohi, aina yhtä hyvää! Kaupan valmishummus taipuu verrattomaksi kalan kastikkeeksi superhelpolla tuunauksella. Lohen kaveriksi sopivat suussasulavat kukkakaalipotut, joiden ohjeen löydät lohireseptin alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunalohi ja tillihummus

Ainekset

600
g
nahallista lohifileetä
1
rkl
(oliivi)öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
hienonnettua tilliä
1
sitruuna
Tillihummus
1
prk (150–200 g)
kaupan valmista hummusta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hienonnettua tilliä
noin ½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohifilee öljyllä, suolalla ja pippurilla. Ripottele tilli päälle. Viipaloi kaksi kolmasosaa sitruunasta ohuiksi viipaleiksi kalan päälle. Purista loput mehuksi kastiketta varten.
  2. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tee sillä aikaa tillihummus. Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on juoksevaa. Tarjoa sitruunalohen kanssa.

Tuplapaistetut kukkakaalipotut

Ainekset

4
uuniperunaa (esimerkiksi Rosamunda)
200
g
kukkakaalia
rkl
pehmeää voita
½
prk
ranskankermaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
4
rkl
juustoraastetta (esimerkiksi cheddar)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen, kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä.
  2. Leikkaa perunoiden paahtuessa kukkakaali kukinnoiksi ja höyrytä tai keitä pehmeäksi.
  3. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Halkaise ja koverra sisus kulhoon. Jätä vähän reunoja, jotta perunat pysyvät pystyssä.
  4. Sekoita sisuksen joukkoon kukkakaali ja loput ainekset. Soseuta survimella.
  5. Täytä perunat kukkakaali-juustoseoksella. Laita 225-asteiseen uuniin vielä noin 15 minuutiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Munakas on ihanan helppo ja nopea ruoka, jota voi varioida loputtomiin. Tämä munakas on lainannut makumaailmansa kinkkupizzalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkkupizzamunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
pizzamaustetta
8
kirsikkatomaattia
2
dl
salaattipinaattia
dl
juustoraastetta
50
g
palvikinkku- tai kalkkunaviipaletta
mustapippuria
Paistamiseen
1
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon maito ja pizzamauste. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Huuhtele ja viipaloi kirsikkatomaatit. Huuhtele pinaatti lävikössä.
  3. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla tilkka öljyä. Lisää pannulle munakasmassa. Siirtele munakasmassaa paistamisen aikana pannun reunoilta keskelle päin, kunnes munakas alkaa hyytymään. Lisää päälle tasaisesti juustoraaste, kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja kinkkuviipaleet. Kypsennä vielä noin 1 minuutin.
  4. Jaa munakas kahteen osaan ja liuta puolikkaat lautasille. Rouhaise päälle mustapippuria.

Kommentit (0)