Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Muodolla ei ole väliä, maku ratkaisee! Parmesaanin ja pankojauhojen yhdistelmä tekee XL-kalapuikkojen pinnasta ekstrarapean ja maukkaan. Kalapuikkojen kanssa maistuvat murskatut sitruunapotut ja helppo tartarkastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

XL-kalapuikot ja sitruunapotut

Ainekset

600
g
turska- tai kuhafileetä
1
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
panko- tai korppujauhoja
½
dl
parmesaania raasteena
n. 1
rkl
voita paistamiseen
Tartarkastike
1
dl
ranskankermaa
½
dl
majoneesia
2
rkl
kurpitsapikkelssiä
1
rkl
kapriksia
2
tl
sitruunamehua
1
rkl
tilliä hienonnettuna
Sitruunapotut
10
puikulaperunaa
1
sitruunan kuori
2
rkl
voita huoneenlämpöisenä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa tartarkastike ja valmistele kalapuikot.
  2. Sekoita kastikkeen ranskankerma, majoneesi, kurpitsapikkelssi ja kaprikset keskenään. Purista sitruunamehu ja hienonna tilli joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja mausta suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi puikoksi. Riko kananmuna lautaselle, mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle ja pankojauhot kolmannelle. Raasta parmesaani ja sekoita se pankojauhoihin.
  4. Viimeistele perunat. Kaada keitinvesi pois ja murskaa perunat kevyesti kauhalla painellen. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita kuoriraaste, voi ja suola perunoihin.
  5. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa. Paista voissa paistinpannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa perunan ja tartarkastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookosmaidolla pyöristetty vegaaninen bataatti-kukkakaalikeitto saa ytyä srirachasta. Ihana soppa ei kaipaa rinnalleen kuin palan hyvää leipää.

Vinkki! Jos haluat keventää, valitse vähärasvainen kookosmaito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(noin 500 g)
bataatti
1
kukkakaali
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tl
garam masalaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
sriracha-kastiketta
1
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää garam masala ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa.
  4. Mausta srirachalla, suolalla ja sitruunamehulla. Ripottele valmiin keiton pinnalle thaibasilikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kuohkeista haukikvenelleistä syntyy taivaallinen kalasoppa! Kun keität haukipyörykät eri liemessä ja lisäät ne keittoon vasta lopuksi, keiton liemi pysyy kirkkaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirkas haukipullakeitto

Ainekset

Haukikvenellit
800
g
jauhettua haukea
1
ruukku
tilliä
1
kananmuna
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
jauhettua valkopippuria
4
dl
kuohukermaa
Keitto
600
g
kiinteitä perunoita
4
porkkanaa
2
l
kalalientä (fondista tai kuutiosta)
(suolaa)
1-2
dl
herneenversoja
2
kevätsipulinvartta
(150 g smetanaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin haukimureketaikina kvenellejä varten. Hienonna tilli. Laita jauhettu hauki, tilli, kananmuna, suola ja valkopippuri yleiskoneen kulhoon. Sekoita aineet koneen leikkuuterällä. Lisää jääkaappikylmä kerma ohuena nauhana kalaseokseen ja käytä konetta vain sen verran, että kerma sekoittuu. Laita seos jääkaappiin vetäytymään.
  2. Pese (ja kuori) perunat. Puolita ne tai paloittele neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Kiehauta kalaliemi ja mausta se tarvittaessa suolalla. Keitä perunoita ja porkkanoita liemessä noin 12 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  3. Kuumenna kvenellejä varten keitinvettä keskikokoisessa kattilassa ja mausta vesi suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Ota ruokalusikkaan noin pingispallon kokoinen määrä haukiseosta. Kostuta toinen lusikka kylmään veteen ja pyörittele seoksesta kahdella lusikalla soikea kvenelli. Tipauta se lusikasta kiehuvaan suolaveteen. Kypsennä 3–4 kvenelliä kerrallaan, noin 2 minuuttia, ja nosta reikäkauhalla pois liemestä.
  4. Lisää kypsät kvenellit keittoon juuri ennen tarjoamista. Jaa annokset kulhoihin ja lisää niihin herneenversoja ja hienonnettua kevätsipulinvartta. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.

Vinkki! Haukipullat voi pakastaa, joten keitä niitä samalla seuraavaan soppaan.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)