Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 152 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Muodolla ei ole väliä, maku ratkaisee! Parmesaanin ja pankojauhojen yhdistelmä tekee XL-kalapuikkojen pinnasta ekstrarapean ja maukkaan. Kalapuikkojen kanssa maistuvat murskatut sitruunapotut ja helppo tartarkastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

XL-kalapuikot ja sitruunapotut

Ainekset

600
g
turska- tai kuhafileetä
1
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
panko- tai korppujauhoja
½
dl
parmesaania raasteena
n. 1
rkl
voita paistamiseen
Tartarkastike
1
dl
ranskankermaa
½
dl
majoneesia
2
rkl
kurpitsapikkelssiä
1
rkl
kapriksia
2
tl
sitruunamehua
1
rkl
tilliä hienonnettuna
Sitruunapotut
10
puikulaperunaa
1
sitruunan kuori
2
rkl
voita huoneenlämpöisenä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa tartarkastike ja valmistele kalapuikot.
  2. Sekoita kastikkeen ranskankerma, majoneesi, kurpitsapikkelssi ja kaprikset keskenään. Purista sitruunamehu ja hienonna tilli joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja mausta suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi puikoksi. Riko kananmuna lautaselle, mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle ja pankojauhot kolmannelle. Raasta parmesaani ja sekoita se pankojauhoihin.
  4. Viimeistele perunat. Kaada keitinvesi pois ja murskaa perunat kevyesti kauhalla painellen. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita kuoriraaste, voi ja suola perunoihin.
  5. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa. Paista voissa paistinpannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa perunan ja tartarkastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Maku ratkaisee? Muodolla ei ole väliä? Entäs hinnalla?

kuhafilee  34,90/kg

turskafilee  25,90/kg

parmesaani  40,-/kg

panko  18,60/kg

vrt

pakaste fileekalapuikko  6,70/kg

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiostasi! Jos haluaa hintaa alas, voi käyttää myös pakastekalaa (seitiä tai turskaa). Pankojauhot voi vaihtaa karkeaksi murennettuun, kuivahtaneeseen vaaleaan leipään, joka antaa paistopintaan samankaltaista ilmavuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1062 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikamiso lohesta

Ainekset

8
dl
vettä
4
ps
valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant, noin 20 g pussi)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
riisiviinietikkaa
200
g
nahatonta lohta
150
g
varhaisparsakaalia
50
g
+ 50 g ituja
4
kevätsipulia tai ruukku vesikrassia (tai molempia)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
  2. Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Prisca Leclerc Kuvat Anna Huovinen

Uusi tapa tarjoilla uunilohi! Sillä aikaa kun lohi on uunissa, tee sen seuraksi gnocchit viiden minuutin pikakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohignocchit

Ainekset

400
g
kirjolohifilee
½
tl
suolaa
80
g
cashewpähkinöitä
100
g
parmesaania
1
valkosipulin kynsi
3
dl
kermaa
1
kananmuna
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota lohi ajoissa huoneenlämpöön ja mausta puolella teelusikallisella suolaa. Nosta uuniin vuoassa ja paista 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi on valmis, kun se lohkeaa helposti haarukalla kokeiltaessa. 
  2. Kaada pähkinät kuumalle kuivalle pannulle ja paahda, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada pähkinät kulhoon odottamaan, murskaa niitä hieman esimerkiksi perunasurvimella.
  3. Raasta parmesaani ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kerma ja kananmuna, vatkaa haarukalla munan rakenne rikki ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella ja kaada takaisin kattilaan. Säädä liesi miedoimmalle lämmölle, kaada juustoraaste, valkosipuli ja kermaseos kattilaan ja sekoita, kunnes kastike hieman suurustuu. Kaada gnocchit kastikkeineen tarjoiluastiaan, aseta päälle kirjolohen lohkoja ja ripottele paahdettua cashewpähkinää.

Vinkki! Kirjolohen sijaan voit laittaa paistettua pekonia, broilerin fileitä, katkarapuja, paistettua tempehiä tai herkkusieniä.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (0)

Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)