Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 170 keittokirjaan.

Paahteinen paprika, lempeä kookos ja pikantti curry-chilikerma maustavat tämän Brasilian inspiroiman kalaruoan. Ihanan mausteinen pata antaa potkua syksyiseen arkeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Brasilialainen kalapata

Ainekset

500
g
pakastekalaa, esim. seitiä tai kuhaa
2
dl
kalaliemi (2 dl vettä 1/3 liemikuutio)
1
lime
2
sipulia
2
punainen paprika
1
keltainen paprika
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1
tlk
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2
dl
kookoskermaa
3
valkosipulinkynttä
korianteria
1
prk (a´2 dl)
Arla Lempi curry & chili ruokakermaa

Työvaiheet

Ota pakastekala ajoissa sulamaan. Valmista kalaliemi mikrossa.

Pese lime huolella ja raasta puolikkaasta limestä kuori. Purista limen mehut. Kaada kuoret ja mehut pieneen kulhoon odottamaan.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pese paprika ja leikkaa suikaleiksi.

Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Paista sipulit ja paprikat öljyssä paahteisen ruskeiksi. Mausta suolalla.

Lisää tölkkitomaatit, kookoskerma ja kalaliemi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Riko lastalla tomaatit pienemmäksi. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta, kunnes kastike on keittynyt kasaan (n. 10 min).

Lisää Arla Lempi curry & chili ruokakerma ja limen mehu sekä kuoret. Anna kastikkeen kiehua vielä 10–15 minuuttia.

Kuivaa sulanut kala talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa. Kuumenna oliiviöljy ja paista kalat kypsiksi. Nosta kalat padan päälle, lusikoi kastiketta kalojen päälle ja anna niiden maustua kannen alla muutama minuutti. Tarjoa kalapata riisin kera.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tomaatti-oliivikastike antiboise on täydellinen pari paistetulle kalalle. Kahta eri öljyä ja ruskistettua voita sisältävä herkkukastike on niin hyvää, että sitä voisi kauhoa kattilasta sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua siikaa ja antiboise-kastiketta

Ainekset

600
g
ruodottomia nahallisia siikafileitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
Voita ja öljyä
ANTIBOISE-KASTIKE
4
kypsää tomaattia
1
dl
kivettömiä mustia oliiveja
1
banaanisalottisipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
rypsiöljyä
LISÄKSI
50
g
voita
1
ruukku basilikaa hienonnettuna
1
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit hyvin pieneksi. Hienonna oliivit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai kasarissa ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja tomaattipyree. Keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Lisää oliivit ja jätä liedelle miedolle lämmölle.

  2. Sulata sillä aikaa voi pienessä kattilassa. Anna ruskistua keskilämmöllä, varo, ettei voi pääse palamaan. Voi on valmista, kun kuohahtaa, on kullanruskeaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä.

  3. Lisää ruskistettu voi öljy-oliivikastikkeeseen. Lisää tomaatit kastikkeeseen. Hienonna myös basilika joukkoon. Purista sitruunan mehu sekaan ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Älä sekoita liikaa, jotta tomaatit eivät mene muhjuksi.

  4. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Paista sen jälkeen kalat nahkapuoli alaspäin kuumalla lämmöllä. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi toinen pannu. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy paistettaessa.

  5. Käännä fileet paistamisen loppuvaiheessa. Paista vielä hetki, jotta fileet kypsyvät. Tarjoa antiboise- kastikkeen ja varhaisperunan, krossatun perunan tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kalatiskiä tai järveä lähimaillakaan? Ei huolta! Vakuumiin pakattu savulohi pelastaa ympäri vuoden. Tällä kertaa savulohesta valmistetaan helppo keitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Savulohiseljanka

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
perunaa
2
porkkanaa
1
rkl
öljyä
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
jauhettua paprikaa
ripaus
cayennenpippuria
¼
tl
rouhittua valkopippuria
¼
tl
jeeraa
dl
tomaattipohjaista (maitohappokäytettyä) vihannesmehua (esim. Urtekram tai Voelkel)
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
sitruunamehua
300
g
lämminsavustettua lohta
LISÄKSI
tuoretta tilliä
PÄÄLLE
suolakurkkuja, vihreitä oliivirenkaita ja ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

  2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja paista sipuleita 5 minuuttia. Lisää juurekset ja jatka paistamista 2 minuuttia. Pyöräytä mausteet joukkoon ja jatka vielä minuutin ajan.

  3. Lisää vihannesmehu ja tomaattimurska ja keitä, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.

  4. Purista lopuksi joukkoon sitruunamehu ja revi kala joukkoon. Lämmitä, älä enää keitä.

  5. Hienonna päälle tilliä. Tarjoa suolakurkkujen, oliivirenkaiden ja ranskankerman kanssa.

Vinkki! Jos oikeanlaisen vihannesmehun löytäminen tuottaa vaikeuksia, yhdistä porkkana- ja punajuurimehua tai käytä tomaattimehua,
jota löytyy joka kaupasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Perhosena grillattu kokonainen siika saa makunsa murskatuista katajanmarjoista ja tuoreesta timjamista. Lisukkeena maistuu retiiseillä kesäiseksi höystetty remouladekastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Katajasuolattu grillisiika

Ainekset

n. 1½
kg:n
siika perattuna
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
10
katajanmarjaa
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
rkl
karkeaa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Avaa kala perhosen muotoon näin: Laita kala leikkuulaudalle, leikkaa kidukset pois saksilla ja katkaise selkäruoto pään alapuolelta. Paina veitsen kärki kalan vatsan kautta aivan selkäruodon viereen ja viillä kevyesti kohti pyrstöä. Tee sama muutaman kerran molemmin puolin selkäruotoa niin, että kylkiruodot irtoavat rangasta mutta kala pysyy kokonaisena. Poista selkäruoto ja kylkiruodot ja levitä kala auki.

  2. Hienonna katajanmarjat ja timjami. Öljyä kala ja ripottele mausteet kalalle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Tee sillä aikaa retiisiremoulade (ohje alla).

  3. Kypsennä kala nahkapuoli alaspäin kuumassa grillissä, noin 10–15 minuuttia.

  4. Siirrä kala ison lastan avulla tarjoiluastiaan ja kaada oliiviöljyä pinnalle. Tarjoa retiisiremouladen kanssa.

Retiisiremoulade

Ainekset

1
nippu
retiisejä
1
dl
hillosipuleita
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
ranskankermaa
1
dl
majoneesia
½
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa retiisit pieniksi kuutioksi. Hienonna hillosipulit ja ruohosipuli.

  2. Yhdistä kaikki aineet kulhossa.

  3. Anna kastikkeen maustua kylmässä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikkaasti hapan raparperi sopii myös cevicheen. Sitruunamehuun raastettuna se kypsyttää ja maustaa kalan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kuhaceviche

Ainekset

500
g
nahatonta kuhafileetä
2
(n. 100 g)
ohutta raparperinvartta
1
sitruuna
2–3
tl
sormisuolaa
2
tl
sokeria
1
punainen chili

Työvaiheet

  1. Jos kala on pyydetty järvestä, pidä sitä pakastimessa 1 vuorokausi.

  2. Poista kalasta ruodot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon.

  3. Raasta toinen raparperinvarsi hienoksi raasteeksi kalan päälle. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista mehu joukkoon. Lisää suola ja sokeri, viipaloi chili. Sekoita aineet käsin, jotta kala ei rikkoudu.

  4. Levitä ceviche lautasille ja viipaloi toinen raparperinvarsi päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)