Laittaessasi kalan tarjolle, ripottele pinnalle herkullisia tuoreita kuusenkerkkiä. Ihastut tähän varmasti!
Kerkkägraavilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi kalasta ruodot ja pyyhi se huolellisesti talouspaperilla. Leikkaa kahdeksi samankokoiseksi palaksi. Laita kalapalat leivinpaperille.
- Huuhtele kerkät. Painele ne kuivaksi keittiöpyyhkeellä. Pese sitruuna ja raasta puolet kuoresta. Murskaa viherpippurit. Yhdistä kerkät, sitruunankuori, pippuri, suola ja sokeri. Levitä seos kaloille ja käännä toinen kalapala toisen päälle niin, että lihaisat puolet ovat vastakkain.
- Kääri kala leivinpaperiin ja sitten tiiviisti kelmuun tai folioon. Nosta paketti lautaselle ja laita kevyt paino päälle. Anna kalan graavautua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
- Pyyhi suola-kerkkäseos kalan pinnalta. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.