
Ravintola Nollan suosikkiannos on niin hyvää, että sen resepti kannattaa nyt ottaa talteen. Mesiangervo on ihana makupari voikastikkeelle. Mesiangervoa löydät luontaistuotekaupoista.
Nollan kala ja mesiangervokastike
Ainekset
Työvaiheet
- Tee sipulikreemi. Ripottele merisuolaa runsaasti uunipellille. Nosta sipulit kuorineen suolapedille ja paahda 180 asteessa noin 1 t. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa hyvin pieneksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä sipulia, viiniä ja etikkaa kattilassa, kunnes nesteestä on jäljellä ¾. Siivilöi kastike toiseen kattilaan ja pidä se miedolla lämmöllä. Kuutioi ja lisää voi pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä ja lisää mesiangervon kukat. Anna maustua 10 minuuttia ja siivilöi.
- Pyydä kalakauppiasta leikkaamaan kala auki ”perhoseksi”. (Kalan tulee olla myös suomustettu ja pää ja ruodot poistettu). Mausta. Kypsennä 180-asteisessa uunissa pellin päällä noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Tarjoa mesiangervokastikkeen, sipulikreemin, paahdetun perunan ja friteerattujen leivänmurujen kanssa.