Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ravintola Nollan suosikkiannos on niin hyvää, että sen resepti kannattaa nyt ottaa talteen. Mesiangervo on ihana makupari voikastikkeelle. Mesiangervoa löydät luontaistuotekaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nollan kala ja mesiangervokastike

Ainekset

1
kg
valkoista kalaa (siika tai kuha)
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Sipulikreemi
4
isoa sipulia
karkeaa merisuolaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Mesiangervikastike
1
pieni sipuli
dl
kuivaa valkoviiniä
2
rkl
valkoviinietikkaa
250
g
voita
2
rkl
kuivattuja mesiangervon kukkia
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Tee sipulikreemi. Ripottele merisuolaa runsaasti uunipellille. Nosta sipulit kuorineen suolapedille ja paahda 180 asteessa noin 1 t. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa hyvin pieneksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä sipulia, viiniä ja etikkaa kattilassa, kunnes nesteestä on jäljellä ¾. Siivilöi kastike toiseen kattilaan ja pidä se miedolla lämmöllä. Kuutioi ja lisää voi pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä ja lisää mesiangervon kukat. Anna maustua 10 minuuttia ja siivilöi.
  3. Pyydä kalakauppiasta leikkaamaan kala auki ”perhoseksi”. (Kalan tulee olla myös suomustettu ja pää ja ruodot poistettu). Mausta. Kypsennä 180-asteisessa uunissa pellin päällä noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  4. Tarjoa mesiangervokastikkeen, sipulikreemin, paahdetun perunan ja friteerattujen leivänmurujen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaateista, salaattipinaatista ja oliiviöljystä syntyvä kastike on tarpeeksi yksinkertainen, jotta siia oma hienostunut maku pääsee hyvin esille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Siika-uunipasta

Ainekset

600
g
ruodotonta suomustettua siikafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2 rkl + ¾
dl
vaaleaa oliiviöljyä
2
rs (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
salaattipinaattia
LISÄKSI
400
g
spagettia tai muuta pastaa
2
dl
parmesaania raasteena
½
ruukkua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Lorauta pari ruokalusikallis- ta oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lado kirsikkatomaatit sekä pinaatti vuokaan. Nosta siikafileet nahkapuoli alaspäin kasvisten päälle ja lorauta loppu oliiviöljy vuokaan kalan päälle. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia, kunnes siika on juuri ja juuri kypsää.

  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä). Valuta hyvin.

  3. Raasta parmesaani ja hienonna ruohosipuli.

  4. Nosta kypsä kala ja kasvikset uunista. Nosta kalafileet nahkoineen varovasti hetkeksi folioon. Kaada pasta vuokaan ja kääntele sekaisin tomaattien, pinaatin ja parmesaanin kanssa. Kumoa kalat takaisin nahkapuoli ylöspäin pastan päälle, vedä nahka pois ja ripottele ruohosipulia pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihana lohipyttipannu luottaa muutamaan laadukkaaseen raaka- aineeseen, jotka koukuttava currymajoneesi sitoo yhteen. Jos et jaksa tehtailla uppomunia, keitä tavallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipyttis ja currymajoneesi

Ainekset

300
g
perunaa
50
g + 50 g
voita
2
omenaa
300
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
pieni purjo
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria sitruunamehua
UPPOMUNAT
2
kananmunaa
2
litraa vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
CURRYMAJONEESI
½
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi silputtuna
tl
curryjauhetta
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuutioi perunat. Sulata 50 grammaa voita isossa paistinpannussa. Paista perunoita noin 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa currymajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  3. Poista omenista kodat. Leikkaa lohi ja omenat kuutioiksi. Siirrä perunat pannun sivulle ja paista lohta ja omenaa voissa vapaalla pannunpuoliskolla 2–3 minuuttia.

  4. Silppua purjosipuli ja kääntele perunat joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Pidä lämpimänä kannen alla sillä aikaa, kun keität uppomunat.

  5. Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla voimakkaasti, jotta saat aikaan pyörteen. Valmista uppomunat yksi kerrallaan: riko muna pikkukuppiin ja kaada se varovasti veteen. Kypsennä kiehuvassa vedessä hiljalleen 3–4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Toista sama loppujen kananmunien kanssa.

  6. Nosta uppomunat pyttiksen päälle. Tarjoa currymajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiset gnocchit tehdään tuulihattutaikinasta. Kun yhdistät ne raikkaisiin vihreisiin kasviksii, saat pöytään keväisen kevyen mutta mauiltaan rikkaan annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gnocchi à la Parisienne

Ainekset

1
annos tuulihattutaikinaa (ohje alla)
SARDELLI-PISTOU
5
sardellifileetä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
2
sitruunaa
½
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
200
g
vihreitä papuja
noin 2
rkl
rypsiöljyä
50
g
salaattipinaattia
noin 2
rkl
voita
50
g
comté-juustoa raasteena
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee tuulihattutaikina. 

  2. Laita sardellit, yrtit ja kuoritut valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Raasta sitruunoiden keltainen kuoriosa joukkoon ja jauha tasaiseksi. Lisää öljy.

  3. Kiehauta vettä laakeassa kattilassa. Alenna lämpöä, jotta vesi poreilee kevyesti.

  4. Täytä kulho kylmällä vedellä ja jääpaloilla.

  5. Leikkaa tuulihattutaikinan pursotuspussiin noin 1 cm:n levyinen aukko. Pursota taikinaa kiehuvaan veteen ja leikkaa saksilla taikinasta noin 2 cm:n pötköjä. Keitä näin syntyviä gnoccheja noin 5 minuuttia.

  6. Nosta gnocchit reikäkauhalla jääveteen. Nosta jäähtyneet gnocchit valumaan talouspaperin päälle.

  7. Valmista lisuke. Ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ja leikkaa pätkiksi.

  8. Paista gnoccheja pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Lisää pavut, pinaatti ja voi. Paista hetki niin, että pavuissa säilyy suutuntuma.

  9. Kokoa annoksiksi. Laita lautaselle 2 ruokalusikallista sardelli-pistouta, päälle pari kauhallista gnoccheja ja kasviksia. Viimeistele juustoraasteella ja mustapippurilla.

Tuulihattutaikina

Ainekset

dl
maitoa
dl
vettä
125
g
voita
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
5
kananmunaa (M-koko)

Työvaiheet

  1. Laita maito, vesi, voi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes voi on sulanut.

  2. Lisää jauhot kuuman nesteen joukkoon. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä samalla puuhaarukalla sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja muodostaa taikinapallon, noin pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja siirrä taikina jäähtymään yleiskoneen kulhoon tai taikinakulhoon. Anna taikinan jäähtyä vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi.

  3. Riko kananmunat astiaan, josta voit kaataa ne yksi kerrallaan taikinan joukkoon.

  4. Vatkaa taikina valmiiksi yleiskoneessa tai tavallisella sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaa keskinopeudella ja lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan.

  5. Taikina on valmis, kun se on kiiltävää ja koostumukseltaan pehmeää, mutta pursotettavaa.

  6. Laita taikina pursotinpussiin, jonka olet tarvittaessa varustanut tyllalla.

Kommentit (0)