Paista kala vain toiselta puolelta. Kun kala ei enää ole läpikuultavaa, se on kypsä.
Rakuunakuha
Ainekset
Työvaiheet
- Tee kalalle suolaliemi. Sekoita vettä ja suolaa kulhossa, kunnes suola on liuennut veteen. Laita kuhafileet suolaliemeen 15 minuutiksi.
- Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Kuumenna paistinpannu, lisää voi pannuun. Kun voi vaahtoaa, lisää kalafileet ja rakuuna pannuun. Paista kalat vain toiselta puolelta 3–4minuuttia lusikoiden samalla pannulta voita fileiden päälle. Kun kala on muuttunut läpikuultamattomaksi, se on kypsä ja valmis tarjottavaksi.
- Tarjoa heti papusalaatin ja sinappikerman kanssa (ks. ohjeet alla).
Rakuunalla maustettu papusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Liota mungpapuja 8 tuntia.
- Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan. Kuori sitruunan keltainen kuoriosa kuorimaveitsellä veteen. Lisää tähtianis. Keitä mungpapuja vedessä 20 minuuttia. Lisää neulapavutja keitä vielä 2 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta. Poista tähtianis ja sitruunankuoret.
- Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä isossa kattilassa miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Lisää keitetyt pavut ja idut kattilaan ja lämmitä hetki. Purista joukkoon hieman sitruunamehua. Hienonna rakuuna joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.
(4 annosta, 30 min + papujen liotus 8 t)
Sinappikerma
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa kattilassa 10 minuuttia.
- Lisää kalaliemi, sinappi ja rakuunanlehdet. Keitä voimakkaasti 2–3 minuuttia. Lisää kerma ja keitä vielä 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
(15 min)
Tästä tuli herkullinen ateria. Papusalaatti kiva lisäke, joka toimii varmasti muullekin ruualle!